Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.26. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.26. péntek

agrarszektor.hu
Délelőtt a köd és a rétegfelhőzet a legtöbb helyen feloszlik, utána derült, napos idő lesz, de helyenként csak késő délután süthet ki a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.02.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.02.26.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.02.26.) napon.

2021.02.26. péntek: Délelőtt a köd és a rétegfelhőzet a legtöbb helyen feloszlik, utána derült, napos idő lesz, de helyenként csak késő délután süthet ki a nap. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Dunántúlon estétől megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb lehet. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka ismét párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Emiatt a hajnali, reggeli órákban sokfelé rosszak lesznek a látási viszonyok. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon alakítja időjárásunkat, ezért fronthatás nem veszi igénybe a szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2021.02.27. szombat: Éjszaka, kora délelőtt egy hidegfront összefüggőbb felhősávja vonul északról dél felé. Napközben felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Főként éjjel, kora délelőtt a Dunától keletre szórványosan, másutt néhol előfordulhat eső, záporeső. A hegyekben egy-egy hózápor sem kizárt. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északnyugati, északi szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a csúcshőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

2021.02.28. vasárnap: Változóan felhős időre számíthatunk, a keleti, északkeleti tájakon néhány, másutt általában többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem várható, de a keleti, északkeleti megyékben néhol kialakulhat zápor. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a maximum-hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Friss híreink:

Így látja a magyar bankár: mára valójában lezajlott a generációváltás az agráriumban
Tresó István több cikluson keresztül volt a Bankszövetség Mezőgazdasági Bizottságának elnöke. Napjainkban is az egyik nagy kereskedelmi bank agrárágazatát irányítja. Különböző nagyságú agrárvállalkozásokkal van napi kapcsolatban, a szakembert a sokat emlegetett generációváltásról kérdezte az Agrárszektor.

Most érkezett: búcsút mondhatnak a gazdák ezeknek a népszerű gombaölő szereknek
Az Európai Bizottság a növényvédő szer hatóanyagok felülvizsgálati programja során a mankoceb hatóanyag megújításának elutasításáról döntött. Ennek értelmében 2021. július 4-ig az Európai Unió minden tagállamában visszavonják az egyik legnagyobb mennyiségben felhasznált gombaölő szer hatóanyag, a mankoceb összes készítményét. A bizottság a készítmények forgalmazására és felhasználására adható türelmi idő lejáratát 2022. január 4. napjában állapította meg.

Sokan hibáznak a szobanövények átültetésekor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók
Időről időre elérkezik az a pillanat, amikor át kell ültetnünk szobanövényeinket, nem mindegy azonban, hogyan látunk neki a feladatnak. Könnyen véthetünk ugyanis olyan hibát, amely akár végzetes is lehet növényeink számára, legyen szó akár a megfelelő cserép vagy föld kiválasztásáról, esetleg arról, hogy rossz időben ültetjük át kedvencünket. Összegyűjtöttük, mikre érdemes odafigyelni ültetéskor, mikor van rá egyáltalán szükség, és mik a teendők, ha már megtörtént maga az átültetés.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?