Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.11. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.11. csütörtök

agrarszektor.hu
Nyugat felől erősen megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami napközben meg is vastagszik - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.03.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.03.11.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.03.11.) napon.

2021.03.11. csütörtök: Nyugat felől erősen megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami napközben meg is vastagszik. Így délutánra országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Tiszántúlon délelőtt még több-kevesebb napsütés is lehet. Ennek ellenére számottevő csapadék nem alakul ki, esetleg délután az északi megyékben előfordulhat jelentéktelen eső. A délire forduló szél megélénkül, a Dunántúl északi felében nagy területen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. Késő estére 1 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Általában kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Csütörtök napközben a déli szelet élénk, egyes részeken erős lökések kísérik, emellett az északi tájakon néhol gyenge, párcseppes eső is előfordulhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás várható, így az erre érzékenyeknél fejfájás, migrén, álmatlanság, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2021.03.12. péntek: Az ország nagy részén erősen felhős, illetve borult lesz az ég, de északon, északkeleten napközben átmenetileg hosszabb időre is felszakadozhat a felhőzet. Kora délutánig több helyen várható kisebb eső, zápor (reggel az északkeleti határ közelében, illetve a hegyekben néhol havas eső, hó is hullhat), majd hazánk északi, északkeleti felén megszűnik a csapadék. Az ország déli, délnyugati felén továbbra is eshet az eső, sőt délutántól összefüggőbb és intenzívebb lehet a csapadék. A nyugati szél megélénkül, főleg az északi, északkeleti megyékben meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

2021.03.13. szombat: Éjjel jobbára borult lesz az ég, reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén több-kevesebb napsütés is lehet, de délután, este főleg az északi, északnyugati területeken ismét erősebben megnövekedhet a felhőzet. Az éjszakai, reggeli órákban főként az ország déli, délkeleti felén sokfelé számítani kell esőre, ott helyenként nagyobb mennyiség is eshet. Napközben szórványos valószínű eső, záporeső, nagyobb eséllyel az ország északi, északkeleti tájain. A nyugati szelet továbbra is többfelé élénk, helyenként erős széllökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -1, +5, délután 10 és 15 fok között alakul.

Friss híreink:

Itt a franciák legújabb dobása: ez a robottraktor szinte bármilyen ültetvényen elboldogul
Hibrid mezőgazdasági robotot dob piacra a Sitia. A francia gyártó elmondása alapján az önálló, dízel és elektromos meghajtású, Trektor névre keresztelt gép az állítható magasságának, szélességének és tengelytávolságának köszönhetően képes lesz több, különböző jellegzetességgel bíró növény között is munkákat végezni.

Ez a biznisz nem csak a nagy gazdaságokban működik: pár száz hektáron is bejöhet
A mezőgazdasági növénytermesztés csúcsa technológia és szaktudás szempontjából a vetőmagtermesztés. Ez már a középgazdaságok számára is lehetőség, bár kétségtelenül versenyelőnyben vannak velük szemben a több ezer hektáron gazdálkodó nagyvállalkozások. Ám, ahol rendelkezésre áll szakmai felkészültség és korszerűnek mondható a gépesítettség, érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Beütött az almaválság Magyarországon: komolyabb drágulást már nem bír el a piac
Mintegy 365 ezer tonna körül alakult az almatermés tavaly Magyarországon a FruitVeB előzetes adatai szerint, amelyből hozzávetőlegesen 250 ezer tonna az ipari alma és 115 ezer tonna az étkezési alma. Ugyanakkor a belföldi étkezési alma piac biztonságos kiszolgálásához mintegy 140 ezer tonna almára van szükség.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 18. 09:58