Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.19. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.19. péntek

agrarszektor.hu
Reggelig főleg a Duna vonalának tágabb környezetében várható a legtöbb felhő, arrafelé lehet számítani leginkább további hózáporok kialakulására - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.03.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.03.19.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.03.19.) napon.

2021.03.19. péntek: Reggelig főleg a Duna vonalának tágabb környezetében várható a legtöbb felhő, arrafelé lehet számítani leginkább további hózáporok kialakulására. Napközben alapvetően erősen gomolyfelhős időben lesz részünk több-kevesebb napsütéssel, de lehetnek - főleg az Észak-Dunántúlon - tartósabban felhős körzetek. Szórványosan számíthatunk záporos csapadék kialakulására, egyre inkább a jégdarazápor, hódarazápor, hózápor lehet a jellemző. Néhol zivatar is kialakulhat. Elsősorban a Dunántúlon és a keleti megyékben kísérhetik élénk lökések az északnyugati, északi szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 5 és 9 fok között változik. Késő estére többnyire -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Szórványosan fordulhat elő záporos jellegű vegyes halmazállapotú csapadék, emiatt átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokra is számítani kell. A szél már nem fog kellemetlenségeket okozni.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Marad a hűvös/hideg idő; fejfájás, izomgörcs, vérnyomás-ingadozás többeknél előfordulhat.

A következő napok várható időjárása

2021.03.20. szombat: Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Hosszabb napos időszakok főleg az északkeleti megyékben lehetnek. Szórványosan várható hózápor, zápor, északnyugaton helyenként kisebb havazás, havas eső is lehet. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkül, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödik. Hajnalban általában -5, +1 fokot mérhetnek, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. Kora délutánra 4 és 9 fok közé melegszik fel a levegő.

2021.03.21. vasárnap: A zárt felhőzet az ország déli, délkeleti felén is vékonyodik, szakadozik, de ott csak rövid napos időszakok valószínűek. Hazánk északnyugati felén napos idő lesz a jellemző, majd a Kisalföldön estefelé erősebben megnövekedhet a felhőzet. Főleg a déli megyékben fordulhat elő hószállingózás, havas eső, eső, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Estefelé északon, északnyugaton lehet egy-egy zápor, hózápor. Az északi, északkeleti szél sok helyütt megélénkül, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között várható, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezermilliárdok jönnek a magyar vidék fejlesztésére - Mit lépnek erre a bankok?
Rengeteg pénz, ezer milliárdok érkeznek a következő években a magyar vidék fejlesztésére, ez pedig jelentősen felerősítheti a bankok szerepét az agráriumban - hangzott el a Portfolio Agrár Klubon. A bankszektor felkészült arra, hogy látványosan megnő majd a hiteligény, és akár 3-4 szer nagyobb szükség lesz rájuk, ráadásul a mostani feltételek, az alacsony kamatok mind kedveznek ahhoz, hogy megfelelő forrásokhoz jussanak a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplői.

Megjöttek a legfrissebb számok: ennyibe kerül most egy tonna búza és kukorica
Magyarországon az étkezési búza áfa és szállítási költség nélküli termelői ára tonnánként 71,5 ezer forint volt március első hetében, ami 30 százalékos emelkedést jelent 2020 azonos időszakához képest. A takarmánybúza ára ugyanebben az időszakban 70,9 ezer volt tonnánként, ami 38 százalékkal több, mint 2020-ban, míg a takarmánykukorica tonnánként 66,8 ezer forintba került, 47 százalékkal többe, mint tavaly ugyanekkor.

Kongatják a vészharangot: 2021 a teljes bizonytalanság éve a húsipar számára
Rendkívül negatív képet mutatott a húságazat teljesítménye 2020-ban. A koronavírus-járványnak, valamint az afrikai sertéspestisnek és a madárinfluenzának köszönhetően mind a belföldi értékesítés, mind az export jelentősen csökkent - derült ki a Hússzövetség húsvét előtti sajtótájékoztatóján. Azt is megtudtuk továbbá, hogy a húskészítmények értékesítési módját a koronavírus se tudta megrendíteni, a magyar vásárlók pedig egyértelműen elkötelezettek a magyar termékek vásárlása iránt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03