2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.21. vasárnap

A sok napsütést az Északi-középhegységben, a Duna-Tisza közén és a Dél-Dunántúlon zavarhatják gomolyfelhők, délután viszont északnyugat felől felhősödés kezdődik, naplemente környékén már az ország északnyugati felén borult lesz az ég és kisebb havazás, hószállingózás is lehet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.03.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.03.21.) napon!
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.03.21.) napon.

2021.03.21. vasárnap: A sok napsütést az Északi-középhegységben, a Duna-Tisza közén és a Dél-Dunántúlon zavarhatják gomolyfelhők, délután viszont északnyugat felől felhősödés kezdődik, naplemente környékén már az ország északnyugati felén borult lesz az ég és kisebb havazás, hószállingózás is lehet. Az Alföld kivételével sokfelé megélénkül a nyugati, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható, délkeleten lesz az enyhébb idő. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő, keleten lehet nagyobb eséllyel fagy.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Szórványosan elsősorban ismét a Dunántúlon, a Duna-Tisza között, illetve az Északi-középhegység térségében fordulhat elő záporos jellegű csapadék (hó-, havas eső-, darazáporok). Vasárnap délután északnyugat felől érkezik kisebb csapadék, amely a Dunántúlon elszórtan okoz majd hózáport, hószállingózást, néhol akár kisebb havazást. Emiatt átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokra is számítani kell.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront jellegű hatás várható: fejfájás, migrén, koncentráció-zavar, növekvő görcskészség nehezítheti az arra érzékenyek napját.

A következő napok várható időjárása

2021.03.22. hétfő: Éjjel a Dunántúlon, napközben a keleti, délkeleti országrészben is egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Általában több órára kisüt a nap, emellett gomolyfelhők képződnek. Szórványosan előfordul hózápor, néhol havas eső zápor. Az északi szelet nagy területen erős, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -6 fok között várható. A maximum-hőmérséklet 5 és 9 fok között valószínű.

2021.03.23. kedd: Általában több órára kisüt a nap, majd sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű. Keleten, északkeleten lehetnek tartósabban felhős területek is. Helyenként előfordulhat hózápor, havas eső zápor. Az északi szelet több helyen kísérik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -8, a csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Friss híreink:

Már nem a ponty a tavak sztárja: ez a hal taszította le trónjáról a magyarok kedvencét
Kezdődik a szezon a halgazdaságokban. Ezekben a napokban töltik fel a tavakat friss folyóvízzel és hamarosan hozzáfognak a telepítésekhez is. A halfajok közül már nem biztos, hogy a ponty ígéri a legnagyobb és legbiztosabb bevételt.

Itt a nagy gyomkalauz: így irthatod ki a legagresszívabb gazokat a kertedből
A különböző gazokkal bizony nem egyszerű szembe szállni, sőt, vannak olyan gyomnövények, amiket szinte lehetetlen kiirtani. Az úgynevezett agresszív fajokra érdemes különösen odafigyelni, hiszen megfojtják a saját kertünkben termesztett növényeket is. Az alábbi útmutató segítségével viszont a kár és a bosszúság is megelőzhető, valamint könnyen beazonosíthatóak lesznek a gyomok és felvehetjük velük a harcot.

Felszólították a vezető élelmiszeripari vállalatok az uniót - Nem akármit követelnek
Napjaink egyik fontos kérdése, hogy a mezőgazdasági és az állattartási módszerek környezeti és etikai szempontból is fenntarthatóak legyenek. Ennek érdekében fontos lépést tettek a napokban a vezető élelmiszeripari vállalatok: közösen írtak egy levelet az Európai Bizottságnak és az Európai Parlament képviselőinek, melyben felszólították őket a ketrecek mezőgazdasági használatának fokozatos megszüntetésére, kezdve a tojótyúkok ketrecben tartásával.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben