Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.21. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.21. vasárnap

agrarszektor.hu
A sok napsütést az Északi-középhegységben, a Duna-Tisza közén és a Dél-Dunántúlon zavarhatják gomolyfelhők, délután viszont északnyugat felől felhősödés kezdődik, naplemente környékén már az ország északnyugati felén borult lesz az ég és kisebb havazás, hószállingózás is lehet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.03.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.03.21.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.03.21.) napon.

2021.03.21. vasárnap: A sok napsütést az Északi-középhegységben, a Duna-Tisza közén és a Dél-Dunántúlon zavarhatják gomolyfelhők, délután viszont északnyugat felől felhősödés kezdődik, naplemente környékén már az ország északnyugati felén borult lesz az ég és kisebb havazás, hószállingózás is lehet. Az Alföld kivételével sokfelé megélénkül a nyugati, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható, délkeleten lesz az enyhébb idő. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő, keleten lehet nagyobb eséllyel fagy.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Szórványosan elsősorban ismét a Dunántúlon, a Duna-Tisza között, illetve az Északi-középhegység térségében fordulhat elő záporos jellegű csapadék (hó-, havas eső-, darazáporok). Vasárnap délután északnyugat felől érkezik kisebb csapadék, amely a Dunántúlon elszórtan okoz majd hózáport, hószállingózást, néhol akár kisebb havazást. Emiatt átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokra is számítani kell.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront jellegű hatás várható: fejfájás, migrén, koncentráció-zavar, növekvő görcskészség nehezítheti az arra érzékenyek napját.

A következő napok várható időjárása

2021.03.22. hétfő: Éjjel a Dunántúlon, napközben a keleti, délkeleti országrészben is egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Általában több órára kisüt a nap, emellett gomolyfelhők képződnek. Szórványosan előfordul hózápor, néhol havas eső zápor. Az északi szelet nagy területen erős, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -6 fok között várható. A maximum-hőmérséklet 5 és 9 fok között valószínű.

2021.03.23. kedd: Általában több órára kisüt a nap, majd sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű. Keleten, északkeleten lehetnek tartósabban felhős területek is. Helyenként előfordulhat hózápor, havas eső zápor. Az északi szelet több helyen kísérik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -8, a csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Friss híreink:

Már nem a ponty a tavak sztárja: ez a hal taszította le trónjáról a magyarok kedvencét
Kezdődik a szezon a halgazdaságokban. Ezekben a napokban töltik fel a tavakat friss folyóvízzel és hamarosan hozzáfognak a telepítésekhez is. A halfajok közül már nem biztos, hogy a ponty ígéri a legnagyobb és legbiztosabb bevételt.

Itt a nagy gyomkalauz: így irthatod ki a legagresszívabb gazokat a kertedből
A különböző gazokkal bizony nem egyszerű szembe szállni, sőt, vannak olyan gyomnövények, amiket szinte lehetetlen kiirtani. Az úgynevezett agresszív fajokra érdemes különösen odafigyelni, hiszen megfojtják a saját kertünkben termesztett növényeket is. Az alábbi útmutató segítségével viszont a kár és a bosszúság is megelőzhető, valamint könnyen beazonosíthatóak lesznek a gyomok és felvehetjük velük a harcot.

Felszólították a vezető élelmiszeripari vállalatok az uniót - Nem akármit követelnek
Napjaink egyik fontos kérdése, hogy a mezőgazdasági és az állattartási módszerek környezeti és etikai szempontból is fenntarthatóak legyenek. Ennek érdekében fontos lépést tettek a napokban a vezető élelmiszeripari vállalatok: közösen írtak egy levelet az Európai Bizottságnak és az Európai Parlament képviselőinek, melyben felszólították őket a ketrecek mezőgazdasági használatának fokozatos megszüntetésére, kezdve a tojótyúkok ketrecben tartásával.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13