Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.23. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.23. kedd

agrarszektor.hu
Túlnyomóan derült idővel indul a nap, de napközben egyre több gomolyfelhő jelenik meg az égen, amelyek egyes részeken jobban összeállhatnak, és hosszabb időre is eltakarhatják a napsugarakat - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.03.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.03.23.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.03.23.) napon.

2021.03.23. kedd: Túlnyomóan derült idővel indul a nap, de napközben egyre több gomolyfelhő jelenik meg az égen, amelyek egyes részeken jobban összeállhatnak, és hosszabb időre is eltakarhatják a napsugarakat. Estig néhol, majd főként északkeleten fordulhat elő zápor, havas eső zápor, hózápor. Az északi szelet főként a Dunántúlon, illetve északkeleten kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között várható. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: A rövid ideig tartó záporok, hózáporok miatt számíthatunk nedves, síkos útszakaszokra. Emellett ma még erős, viharos oldalszél is okozhat viszontagságos körülményeket.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás várható, így fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2021.03.24. szerda: A Tiszántúlon kevesebb lesz a felhő, több órás napsütés valószínű, máshol általában közepesen vagy erősen felhős idő várható. Szórványosan előfordulhat zápor, hózápor. Az északi szél napközben sokfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet többnyire -2 és +3 fok között alakul, de északkeleten -3, -5 fokot is mérhetnek. A maximum 6 és 12 fok között várható.

2021.03.25. csütörtök: Általában gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk. Néhol záporeső, kezdetben egy-egy hózápor is előfordulhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában -8 és +3 fok között alakul, északkeleten várható a hidegebb, nyugaton az enyhébb hajnal. A csúcsérték 8 és 14 fok között valószínű.

Friss híreink:

Érik az újabb mézkatasztrófa: veszélyben a magyarok folyékony aranya
Március második felében dől el, hogy milyen évük lesz Dél-Magyarországon a méhészeknek. A hónap utolsó előtti hétvégéjén beköszöntött hűvös napok miatt elképzelhető, hogy habos, virágosak lesznek május elején az akácfák, ám nektárt alig-alig találnak majd a mézgyűjtő rovarok. Ez újabb csapást jelenthet a térség méhészeinek a gazdálkodására, hiszen 2020-ban egyetlen mézgyűjtő időszakban sem volt igazi hozam.

Portfolio Agrár Klub: a takarmányár-robbanás és ami mögötte van
Április 20-án, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, meddig tarthat még a gabonaárak, és ezáltal a takarmányárak növekedése, illetve milyen hatással lehet ez rövid és hosszú távon a hazai takarmánypiacra és állattenyésztésre. A regisztrációhoz kötött rendezvény kiemelten foglalkozik azzal, hogyan és milyen megoldásokkal tudnak reagálni az árrobbanásra a magyarországi takarmánygyártók, valamint mi vár a magyar állattartókra 2021-ben, milyen eszközökkel tudnak megbírkózni a cégek és a termelők a most kialakult helyzettel.

A mezőgazdasági támogatások jövője az új közös agrárpolitikában: ezt lehet tudni
A termelőknek fel kell készülniük arra, hogy az átmeneti éveket követően, 2023-tól picit komplikáltabb lesz az új közös agrárpolitika rendszere - hangsúlyozta Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakmai főigazgató-helyettese a Portfolio Agrár Klubon. A szakember emellett arról is beszélt, hogy mi az amit már most tudni lehet a 2021-2022-t követő KAP-ot érintő döntésekről, és mik azok, amelyekkel kapcsolatban még folynak a tárgyalások.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03