Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.27. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.27. szombat

agrarszektor.hu
Nyugat felől egyre vastagabb felhők érkeznek, de legalább néhány, a délkeleti, keleti tájakon akár több órára is kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.03.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.03.27.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.03.27.) napon.

2021.03.27. szombat: Nyugat felől egyre vastagabb felhők érkeznek, de legalább néhány, a délkeleti, keleti tájakon akár több órára is kisüt a nap. Délutántól előbb a Dunántúl középső és déli részein, később a középső megyékben is több helyen számíthatunk záporokra, esőre, nagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon, illetve az Alföld nyugati tájain zivatar is kialakulhat. Területi átlagban mindössze pár mm csapadék valószínű, csak záporokhoz kötődve, kis területen hullhat érdemi mennyiség. A délnyugati, déli, délutántól az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérik. Intenzív záporok környezetében is lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. Késő estére 6 és 11 fok közé hűlhet le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Szombat délutánig jók lesznek a közlekedés-meteorológia feltételei, majd egy érkező hidegfront miatt szombat délutántól már lesznek vizes, csúszós útszakaszok is.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szombat délutántól hideg fronthatás várható, ami az erre érzékenyeknél elsősorban fejfájást és erősödő migrént okozhat.

A következő napok várható időjárása

2021.03.28. vasárnap: Észak felől szakadozik az összefüggőbb felhőzet, ugyanakkor közép- és magasszinten is érkeznek fölénk felhők. Főleg éjjel, reggel még elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor, napközben már nem valószínű számottevő csapadék. Az északnyugati, majd délnyugati, nyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Hajnalban -1 és +7, délután 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

2021.03.29. hétfő: Az ország délnyugati, nyugati felén változóan felhős, északkeleti, keleti felén nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nem valószínű számottevő csapadék (esetleg az északkeleti határnál fordulhat elő itt-ott jelentéktelen eső). Helyenként megélénkül a nyugati szél. Éjszaka -3 és +4 fok közé süllyed, napközben 13 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a nyugati megyékben lesz a melegebb idő.

Friss híreink:

18 trükk, amit minden kertésznek ismernie kell: tuti tippek nem csak kezdőknek
Úgy tűnik, hogy végre Magyarországon is beköszönt az igazi tavaszi időjárás, így itt a tökéletes alkalom arra, hogy kimozduljunk otthonunkból és nekilássunk a kertészeti munkálatoknak. Mindezek előtt néhány tipp jól jöhet ahhoz, hogy mit, hogyan is csináljunk a kertben. Az alábbi praktikákkal garantáltan látványos lesz a végeredmény!

Itt az EU nagy terve: így vennék fel a harcot a klímaválság ellen a mezőgazdaságban
Az éghajlatváltozást már az egész világon lehet tapasztalni, így az élet minden területén változásokra lesz szükség ahhoz, hogy ezt az állapotot enyhíteni lehessen. Nem kivétel ezalól a mezőgazdaság sem. Az elkövetkezendő években komoly hangsúlyt fognak fektetni az ökológiai termesztés fejlesztésére, melynek segítségével a biodiverzitást is támogatni tudják.

Kongatják a vészharangot: kicsinálhatja a klímaváltozás a magyarok kedvenc borait
A klímaváltozás vitán felül az élet legtöbb területére hatással van, de a mezőgazdaságra különösen. Az emelkedő átlaghőmérséklet ugyan lehetővé teszi, hogy új, egzotikus növények termesztésébe kezdjünk ott, ahol erre korábban nem volt lehetőség, ám ez azzal is járhat, hogy a egyes növénykultúrák termesztése ellehetetlenül bizonyos tájakon. A szőlő különösen nehéz helyzetben van, az egyre melegebbé váló éghajlat és a csökkenő csapadékmennyiség Európa egyes tájain veszélybe sodorta már a szőlőtermesztést. Ez pedig az európai borok egyediségének elvesztésével fenyeget, jelentették ki a szakértők a Klímapolitikai Intézet által szervezett beszélgetésen.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 24. 05:58