Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.01. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.01. csütörtök

agrarszektor.hu
Az ország nagyobb részén napos idő lesz a jellemző fátyolfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.04.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.04.01.) napon!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.04.01.) napon.

2021.04.01. csütörtök: Az ország nagyobb részén napos idő lesz a jellemző fátyolfelhőkkel. A északi és a keleti megyékben lehet számítani intenzívebb gomolyfelhő-képződésre, amelyből elsősorban a Nyírségben és Borsodban alakulhat ki a délutáni, esti órákban elszórtan zápor, zivatar. Megélénkül, elsősorban az Északi-középhegységben meg is erősödik a délnyugati szél, zivatar környezetében délutántól viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 19 és 26 fok között változik, a felhősebb északkeleti tájakon lesz a hűvösebb. Késő estére többnyire 10 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Csütörtökig nem lesz front hatás, csütörtökön hidegfront érint bennünket.

A következő napok várható időjárása

2021.04.02. péntek: A hidegfront felhőzete dél felé elhagyja hazánkat, mögötte felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Késő délutántól, estétől a délnyugati, valamint az északi megyékben lehetnek erősebben felhős körzetek. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, de este, késő este délnyugaton már lehet eső, zápor. Az északnyugati, északi szelet elsősorban a Dunántúlon és északkeleten sokfelé erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű. A csúcshőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

2021.04.03. szombat: A több-kevesebb napsütés mellett sokfelé erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Szórványosan kialakulhat zápor, néhol zivatar. Az északnyugati szelet sokfelé erős, a Dunántúlon helyenként viharos széllökések kísérik. A minimum-hőmérséklet -2 és +6, a csúcsérték 9 és 14 fok között várható.

Friss híreink:

Itt a legújabb csodamasina: ez rengeteg zöldségtermesztő dolgát megkönnyítheti
Hatra növelte az üzembe helyezett spárgabetakarító robotjainak számát a holland Cerescon BV. A Sparter névre keresztelt gépből három Hollandiában fog dolgozni, egy Németországban, a maradék kettőből egy bérbe vehető lesz, egy pedig népszerűsítő turnén fog részt venni a következő szezonban.

Komposztálás-kisokos nemcsak kezdőknek: ezeket rontják el a legtöbben
A komposztnál aligha lehetne jobb talajt tápláló szerves anyagot találni, számos érv szól amellett, hogy otthon, a kertünkben mi is nekivágjunk a komposztálásnak. Tévhit, hogy ez egy bonyolult, büdös és körülményes művelet - bár van igazságalapja mindennek, ha rosszul csináljuk. Tulajdonképpen nem is kell mást tennünk, csak szerves anyagokat rétegezni egymásra egy kis talajjal kiegészítve, és már készen is vagyunk. Hogy biztosan jó minőségű komposztot tudjunk készíteni, néhány lépésben összeszedtük, mit, hogyan érdemes csinálni a garantált siker érdekében.

Új trend ütötte fel a fejét a magyar juhászoknál: már nem a húsvétra gyúrnak
Egy évtizeddel ezelőtt még a legtöbb juhászatban úgy ütemezték a bárányok születését, hogy azokat húsvét előtt értékesíthessék, elsősorban az olasz vásárlók részére, mostanra azonban már nem ez az elsődleges szempont a gazdaságok többségében. Jelenleg a korábbiakhoz képest magas a felvásárlási ár, de a juhászok állítják: nem marad náluk több pénz, mert közben nagyot emelkedtek a takarmányárak, illetve többet kell költeniük más, a tenyésztéshez vásárolt anyagokra is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43