Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.03. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.03. szombat

agrarszektor.hu
Előbb északon, majd délelőtt a déli területeken is szakadozik a felhőzet, és a több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.04.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.04.03.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.04.03.) napon.

2021.04.03. szombat: Előbb északon, majd délelőtt a déli területeken is szakadozik a felhőzet, és a több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Többfelé alakulnak ki záporok, nagyobb eséllyel az ország északkeleti felén zivatarok is lehetnek. Estére, késő estére a nyugati országrészben kiderül az ég. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérhetik erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között változik. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatásra számíthatunk, egyre többeknél fordulhat elő fejfájás, migrén, görcsös panasz, koncentrálási nehézség.

A következő napok várható időjárása

2021.04.04. vasárnap: A gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható, majd estére már jórészt összeesnek a gomolyok. Elszórtan előfordulhat záporeső. Főként a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

2021.04.05. hétfő: A nap nagy részében száraz, napos idő valószínű kevés gomolyfelhővel, ám estefelé északnyugat felől egyre jobban megközelít minket egy hullámzó front felhőzete, és fokozatosan megnő a csapadék esélye. A déli szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban többnyire -7, +1, délután 12, 17 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Friss híreink:

Filléres trükkök a gyomok ellen: ezekkel garantáltan kipusztul minden gaz
Bármennyire is lelkesen és becsületesen gondozzuk kertünket, sajnos elkerülhetetlen, hogy néha egy-egy gyomnövény ne bukkanjon elő. Ebben az esetben viszont nem kell azonnal a gyomirtó szerekért nyúlni, hiszen egyszerű, természetes, környezetbarát módszerrel is eltávolíthatjuk a gazokat. Összeszedtünk néhány pénztárcabarát praktikát, amivel garantáltan gyorsan és tartósan megszabadulhatunk a nem kívánt gyomoktól.

Méhcsalogató praktikák a kertbe: ezekért nem csak a beporzók lesznek hálásak
A méhek pótolhatatlan szereplői a mezőgazdasági rendszereknek és környezetünk állapotában is. Nem csupán hozzájárulnak a biológia sokféleséghez, de általuk információhoz is juthatunk róla. Ha mindez még nem lenne elég, a termesztett mezőgazdasági haszonnövényeink kétharmada - pl. a napraforgó, a repce - is rovarbeporzású. Elfogyasztott ételeink egyharmadát virágos növényeink a beporzás révén "termelik" meg. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mi is vigyázzunk rájuk és, ha tehetjük, próbáljunk nekik segíteni.

Sokan hibáznak a sonka és a tojás fertőtlenítésekor: itt rontják el a legtöbben
A húsvéti ünnepi asztalok elengedhetetlen eleme a sonka, valamint a tojás, és habár arra jelenleg nincs bizonyíték, hogy a koronavírus-járvány élelmiszer útján terjedhet, nem árt az elővigyázatosság. Az állati termékek megfelelő fertőtlenítése és tárolása még úgy is elengedhetetlen, illetve kifejezetten fontos, hogy alapvetően nem jelentenek most különösebb veszélyforrást, hiszen a szennyeződések így is könnyedén megtelepedhetnek rajtuk. Az Agrárszektor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kérdezte arról, vannak-e bevált, illetve ajánlott fertőtlenítési tippek a tojásra és a sonkára vonatkozóan, de azt is megtudtuk, mit javasolnak, hogyan érdemes tárolni ezeket a termékeket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?