Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.06. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.06. kedd

agrarszektor.hu
Kezdetben jobbára erősen felhős, borult égre számíthatunk, majd a déli óráktól kezdve északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.04.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.04.06.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.04.06.) napon.

2021.04.06. kedd: Kezdetben jobbára erősen felhős, borult égre számíthatunk, majd a déli óráktól kezdve északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. A legtovább a Tiszántúlon marad felhős az ég. A csapadéksáv délkelet felé helyeződik, délelőtt még főként a délnyugati és az északkeleti, keleti megyékben fordulhat elő eső, havas eső, hó, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Máshol néhol lehet egy-egy zápor, hózápor. Az esetlegesen kialakult hóréteg gyorsan elolvad. Az északi, északnyugati szél erős, helyenként átmenetileg viharos lesz, napközben ugyanakkor fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Erős hidegfronti hatás várható!

A következő napok várható időjárása

2021.04.07. szerda: Hajnalra a frontfelhőzet a Tiszántúlt is elhagyja. Délelőtt nagyrészt gyengén felhős, napos idő várható, délután, este gyakori felhőátvonulásokra számíthatunk. Elszórtan kialakul zápor, hózápor, néhol zivatar. Sokfelé megerősödik, néhol időnként viharossá fokozódhat az északnyugati, nyugati szél. Hajnalban általában -6, +1 fokot mérhetnek, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. Délután 7, 11 fok valószínű.

2021.04.08. csütörtök: A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gyakori felhőátvonulásokra számíthatunk, majd késő délután, este egyre nagyobb területen kiderül az ég. Elszórtan előfordulhat zápor, hózápor, esetleg egy-egy zivatar. Estétől már kicsi a csapadék esélye. Az északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +2 fok között várható, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A csúcsérték 7 és 11 fok között alakul.

Friss híreink:

Nagy a kereslet ezekre a szakemberekre az agráriumban: mégis alig találni munkaerőt
A Gyermelyi Zrt. növénytermesztési ágazatában 2013 nyara óta gyűjtik az úgynevezett cellaadatokat, és készítenek hozamtérképeket a termőterületükről. Ezek eredménye ma már nagyon fontos tényező a termelés gazdaságosságának alakításában - tudta meg az Agrárszektor Keresztes Zsolttól, a cég növénytermesztési igazgatójától. A szakember többek között arról is beszélt, a precíziós eszközök használatához a növénytermesztéshez és az informatikához egyaránt értő, felsőfokú végzettségű munkavállalóra van szükség, ilyenből viszont nagyon kevés van a hazai munkaerő piacon.

Űrtechnológia a mezőgazdaságban: komoly lépésre szánta el magát a NASA
A fenntarthatóság a mezőgazdaságban is egyaránt fontos, most pedig két nem is akármilyen vállalat fogott össze azért, hogy ezt támogassák: a NASA Harvest és a CropX kezdett közös projektbe. A partnerség egy fontos része, hogy műholdakat vetnének be azért, hogy nagyobb betekintést nyerhessenek a mezőgazdasági munkálatokba, és az így kapott adatok felhasználásával támogassák a mezőgazdasági termelőket, valamint a termelőképességet.

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista
2021 márciusában a magyar gazdák közel 32 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 harmadik hónapjához képest azonban közel ugyanannyi traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka márciusban a John Deere volt, amelyből 72-t adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, amelyből 38 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Claas, negyedik a Solis, ötödik pedig a Case volt az év harmadik hónapjában.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?