Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.10. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.10. szombat

agrarszektor.hu
Kevés felhővel kezdődik a nap, aztán gomolyfelhők képződnek, illetve nyugat, délnyugat felől fátyolfelhők is érkeznek, amelyek átmenetileg szűrhetik a napsütést - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.04.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.04.10.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.04.10.) napon.

2021.04.10. szombat: Kevés felhővel kezdődik a nap, aztán gomolyfelhők képződnek, illetve nyugat, délnyugat felől fátyolfelhők is érkeznek, amelyek átmenetileg szűrhetik a napsütést. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél megélénkül, főleg a Dél-Dunántúlon több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható. Késő estére általában 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Tovább folytatódik az enyhülés, emiatt többeknél erősödhetnek a melegfront jellegű panaszok: fejfájás, álmatlanság, fáradékonyság.

A következő napok várható időjárása

2021.04.11. vasárnap: Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de keleten még többórás napsütés várható. Néhol zápor kialakulhat. A déli szél nagy területen megerősödik, északnyugaton viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 1 és 8, délután 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

2021.04.12. hétfő: Változóan felhős időre van kilátás, az ország nagyobb részén többórás napsütéssel. Délutántól a Dunántúlon és északon helyenként zápor előfordulhat már, északnyugaton esetleg egy-egy zivatar is lehet. Sokfelé élénk, elsősorban a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik a déli, délnyugati szelet. Hajnalban 2, 9, a délutáni órákban 18, 23 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

Gyorsan és olcsón termeszthetsz otthon zöldségeket: és még kert sem kell hozzá
A saját magunk által előállított zöldségeknél aligha lehetne jobb dolgot elképzelni a konyhánkban, ám nem mindenkinek van otthon kertje. De ki mondta, hogy csak az udvaron lehet szuper növényeket termeszteni? Egy szűk helyen is létre tudunk hozni egy kis konyhakertet, ráadásul nem is kell hozzá sok minden! Éljünk hát a természet adta lehetőségekkel és termesztésre fel!

Sokan kipusztítják ezeket a gyomokat: nem is sejtik, valójában mind ehető
Popcorn és dijoni mustár ízű gyomnövény? Melyik gazból lehet akár még szappant is főzni? Egyáltalán léteznek ehető gyomnövények? A legtöbben egyszerűen csak a kertjük megrontójaként tekintenek a gazokra és inkább megszabadulnak tőlük, pedig nagyon sok gyomnövényt bizony jóízűen el lehet fogyasztani. Sőt, rengeteg olyan akad, amely gyógynövényként is szolgál, és hasznos vitaminokat, illetve tápanyagokat tartalmaz.

Szereted a kávét? Akkor ennek a hírnek nagyon nem fogsz örülni
Az éghajlatváltozás komoly problémákat vet fel a világ számos területén, nincsen ez másként a mezőgazdaságban, sőt, a kávé előállításában sem. Egy tanulmány szerint a világ harmadik legnagyobb kávétermelője, Kolumbia komoly nehézségeket tapasztal a termelés fenntartásában.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?