Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.19. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.19. hétfő

agrarszektor.hu
A nap első felében borult idő várható kis és közepes intenzitású esővel - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.04.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.04.19.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.04.19.) napon.

2021.04.19. hétfő: A nap első felében borult idő várható kis és közepes intenzitású esővel. Később egyre többfelé csökken, illetve begomolyosodik a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet, de a Nyugat-Dunántúlon és az északi megyékben néhol tartósan borult marad az ég. Ekkor elszórtan alakulnak ki záporok, északkeleten és a Dunántúlon zivatarok is. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul. Késő estére 4, 9 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2021.04.20. kedd: A nap első felében az összefüggő felhőzet felszakadozik, majd erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüthet a nap. Reggelig a Nyugat-Dunántúlon még eshet az eső, majd napközben egyre több helyen alakul ki ismétlődő jelleggel zápor, elszórtan zivatar is. Az északi, északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos széllökések is. A hőmérséklet hajnalban 1, 6, délután többnyire 13, 16 fok között valószínű.

2021.04.21. szerda: Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható több helyen záporral, zivatarral. A nyugati, délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban 0, +6, délután 16, 19 fok között alakul.

Friss híreink:

Ilyen agrárberuházás évtizedek óta nem volt: megtudtuk a mezőhegyesi terveket
Magyarországon évtizedek óta nem volt akkora öntözésberuházás egy helyen, mint amekkora a mezőhegyesi Ménesbirtokon készül, a fejlesztés azonban nemcsak méretében lesz különleges, de környezetvédelmi szempontból is hatalmas lépésnek számít - mondta az Agrárszektornak Kovács Norbert, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, a Digitális Agrár Stratégia zászlóshajójaként olyan projektek indultak el a birtokon, amelyek, ha megvalósulnak, nagy hatással lehetnek az egész magyar agráriumra. A szakemberrel emellett arról is beszélgettünk, lesz-e valaha mezőhegyesi logós vetőmag, illetve, milyen fejlesztések várhatók a jövőben a Birtokon.

Pofonegyszerű: ezzel a módszerrel örökre száműzheted a kártevőket a kertedből
Kevés szebb dolgot lehet elképzelni otthonunk körül, mint egy virágokkal teli kert. Egyes növények azonban nemcsak gyönyörűek, hanem rendkívül hasznosak is lehetnek. Vannak, amik a kártevőket tudják távol tartani, de számos olyan faj is létezik, amelyek vonzzák a hasznos rovarokat és beporzókat, sőt, még a zöldségek számára is jótékony hatással lehetnek! Összegyűjtöttük azokat a virágokat, amik garantáltan szuper hatással lesznek a kertünkre és a környezetünkre is.

50 dolog, amiről nem is gondolnád, hogy belerakhatod a komposztba: itt a lista
A "Miket tehetek a komposztba?" az egyik leggyakoribb kérdés a kezdő komposztálók körében, nem véletlenül. Szinte végtelen alapanyag közül lehet választani, ám érdemes vigyázni, mert akadnak olyan dolgok is, amelyek soha nem kerülhetnek bele a komposztálóba. Itt az ideje azonban véget vetni a bizonytalanságnak, összegyűjtöttünk ugyanis közel 50 olyan anyagot, amelyet bármikor nyugodtan bele lehet tenni a gyűjtőbe, az eredmény pedig biztosan magáért fog beszélni!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?