Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.21. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.21. szerda

agrarszektor.hu
A napsütést gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.04.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.04.21.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.04.21.) napon.

2021.04.21. szerda: A napsütést gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják. Erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre főként az ország keleti felében számíthatunk, így záporok, zivatarok is ott alakulhatnak ki nagyobb számban. A nyugatias szél napközben több helyen megélénkül, de zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 14 és 20 fok között várható, a Dunántúlon mérhetjük a magasabb hőmérsékleteket. Késő estére többnyire 5 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, melegfront jellegű panaszok jelentkezhetnek. Fejfájás, migrén lehet a legáltalánosabb tünet.

A következő napok várható időjárása

2021.04.22. csütörtök: Reggel, délelőtt az ország nagy részén még kevés lesz a felhő. Napközben egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul északnyugat felől délkeleti irányba. A front mentén többfelé várható záporeső, zivatar. A délnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik, majd a szél északnyugatira fordul és mérséklődik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A minimum-hőmérséklet általában 1, 7, a maximum 15, 20 fok között valószínű, északnyugaton már a déli óráktól hűlni kezd a levegő.

2021.04.23. péntek: Éjszaka délen is csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Ezt követően napos időre, gomolyfelhő-képződésre számíthatunk csapadék nélkül. Az északnyugati, nyugati szél az ország északi felén nagy területen megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A hajnali órákban -2 +7, délután 12, 17 fok valószínű.

Friss híreink:

Kilátástalan helyzetben az állattartók: ez vár a magyar gazdákra 2021-ben
Az elmúlt 3-4 hónapban céltáblának érezhették magukat a takarmányiparban dolgozók - mondta Kulik Zoltán az április 20-i Portfolio Agrár Klubon. A Vitafort Zrt. vezérigazgatója beszélt arról is, hogy a takarmányok költségnövekedése meghatározó tényező az állattartásban, ami drasztikus, 15-20 százalékos önköltség-emelkedést jelenthet a termelők oldalán.

Vallottak a szakértők: elkerülhetetlen az élelmiszerek drágulása Magyarországon
Hamarosan a fogyasztók is szembesülni fognak a takarmányárak emelkedésével, mivel most készülnek azok a hús- és tejtermékek, amelyek már a drágább takarmány felhasználásával állítottak elő - hangzott el 2021. április 20-án a Portfolio Agrár Klubon. A szakemberek szerint, bár rövid távon kétségbeejtőnek lehetne nevezni a helyzetet, az állattartóknak hosszabb távon minden okuk megvan a bizakodásra, mert a takarmányárak egészen biztosan vissza fognak állni egy alacsonyabb szintre.

Aranyáron jelent meg a piacokon a magyar szamóca: ezért ennyire drága évről évre
A szamóca az egyetlen hazai gyümölcs, amelynek termőterülete az új évezredben idehaza számottevően növekedett. Míg a KSH adatai szerint 2004-ben 600 hektáron termelték, addig a terület 2019-re 128 hektárral nagyobb lett. (Az összképet rontja, hogy ez a terület az 1980-as évek közepén még 1800 hektár felett volt.) A lassan emelkedő termelési kedvet azonban rengeteg kihívás alakítja napjainkban is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?