Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.22. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.22. csütörtök

agrarszektor.hu
Egy hidegfront felhőzete vonul át az országon északnyugatról délkelet felé, amelynek nyomán átmeneti felhőzet-növekedés várható, és a front mentén több helyen törnek ki záporok, zivatarok - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.04.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.04.22.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.04.22.) napon.

2021.04.22. csütörtök: Egy hidegfront felhőzete vonul át az országon északnyugatról délkelet felé, amelynek nyomán átmeneti felhőzet-növekedés várható, és a front mentén több helyen törnek ki záporok, zivatarok. Napsütés a nap első felében inkább a déli megyékben, késő délután északnyugaton lehet. A déli, délnyugati szél napközben nagy területen megélénkül, majd délutántól fokozatosan északnyugatira fordul és mérséklődik. Zivatarok környezetében azonban lehetnek erős, viharos lökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Csütörtökön hidegfront éri el hazánkat, emiatt legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, erősebb fájdalommal, nagyobb számban fordulhatnak elő az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök is.

A következő napok várható időjárása

2021.04.23. péntek: A derült időt követően nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, majd estére kiderül az ég. Legfeljebb északkeleten lehet egy-egy zápor. Az északnyugati, nyugati szél az ország északi felén nagy területen megerősödik. A hajnali órákban -2, +6, délután 13, 17 fok valószínű.

2021.04.24. szombat: Napos időre van kilátás többnyire kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. Az északi, északnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérik. Hajnalban -3, +5, délután 11, 18 fok valószínű. Fagy a fagyzugokban valószínű, délnyugaton lehet az enyhébb az éjszaka.

Friss híreink:

Rég kaptak ekkora pofont a magyar méhészek: kétségbeejtő a helyzetük
Az elmúlt napok, hetek időjárása csúnya pofont adott a magyar mezőgazdaság szereplőinek. Az évszakhoz méltatlan fagyokat, hideget és havat a gyümölcstermesztők mellett a méhészek szenvedték meg a leginkább. Az Agrárszektor ezért Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke után megkérdezte a méhészeket is, hogy milyennek látják a pillanatnyi helyzetüket, és milyenek a kilátásaik az év folytatását illetően.

Óriási változások a mezőgazdaságban: így maradhatnak játékban az állattenyésztők
Hatalmas változásokat hozhat a mezőgazdaságban a Zöld Megállapodás, azaz Green Deal, amelynek célja a termelés mennyiségi csökkentése, ugyanakkor minőségi arányának növelése - mondta a Portfolio Agrár Klubon dr. Mezei Dávid, a Takarékbank Zrt. Agrár és Uniós Kapcsolatok ügyvezető igazgatója. Hozzátette, ez utóbbinak való megfelelés komoly kihívás lesz egész Európa és Magyarország számára is, ezért olyan beruházásokra és fejlesztésekre lesz szükség, melyekkel alkalmazkodni tudunk az átalakult piaci viszonyokhoz, valamint a kínálatvisszafogó intézkedésekhez.

Kilátástalan helyzetben az állattartók: ez vár a magyar gazdákra 2021-ben
Az elmúlt 3-4 hónapban céltáblának érezhették magukat a takarmányiparban dolgozók - mondta Kulik Zoltán az április 20-i Portfolio Agrár Klubon. A Vitafort Zrt. vezérigazgatója beszélt arról is, hogy a takarmányok költségnövekedése meghatározó tényező az állattartásban, ami drasztikus, 15-20 százalékos önköltség-emelkedést jelenthet a termelők oldalán.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13