Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.23. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.23. péntek

agrarszektor.hu
Napos idő várható gomolyfelhőkkel, legfeljebb az ország északkeleti negyedében alakulhat ki néhány futó zápor - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.04.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.04.23.) napon!

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.04.23.) napon.

2021.04.23. péntek: Napos idő várható gomolyfelhőkkel, legfeljebb az ország északkeleti negyedében alakulhat ki néhány futó zápor. Az északnyugati szelet élénk, a Dunántúl északi részein és a főváros tágabb környezetében erős széllökések kísérik. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A megszűnő hideg fronthatás vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken.

A következő napok várható időjárása

2021.04.24. szombat: A sok napsütés mellett fátyolfelhőkre, főleg északon, északkeleten gomolyfelhőkre is számíthatunk. Általában nem lesz csapadék, legfeljebb az északkeleti határ közelében fordulhat elő egy-egy jelentéktelen futó zápor. Az északi, északnyugati szelet több helyütt élénk lökések kísérik. A hőmérséklet délután 12, 18 fok között valószínű.

2021.04.25. vasárnap: Az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de sok helyütt erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és fátyolfelhőkre is számíthatunk. Helyenként előfordulhat záporeső, nagyobb eséllyel az északkeleti megyékben. A délnyugati, majd az északnyugati szelet sokfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérik. Hajnalban -2 és +5, délután 13 és 19 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Friss híreink:

Nem kell az itthon termesztett szuperzöldség a magyaroknak: csak a külföldiek viszik
Jelentősen csökkent az utóbbi években a spárga termőterülete és termésmennyisége Magyarországon, amelynek hátterében a termelők által alacsonynak tartott felvásárlási árak, illetve a munkaerőhiány állnak - tájékoztatta az Agrárszektort Hunyadi István, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója. Hozzátette, mivel a magyarok nagyon kevés spárgát fogyasztanak, a hazai termés bőven elegendő az igények kielégíétésre, így az itthon termelt zöldség 60-90 százaléka exportra, döntően Németországba kerül.

Óriási pénzeső a magyar agráriumban: ezek az új pályázatok várhatók 2021-ben
Soha nem látott mértékű támogatások jönnek a magyar agráriumban a Vidékfejlesztési Program keretein belül, melynek célja a fenntartható, korszerű mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatok fejlesztése, támogatása - számolt be Papp Zsolt György, a vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár az MKB Consulting és az Agrotec közös agrár workshopján. A további célok között szerepel az, hogy a fejlesztések mind környezetvédelmi, mind pedig klímavédelmi szempontból is megfeleljenek, hiszen a mezőgazdaság digitalizálása és precíziós átállása elengedhetetlen lesz a jövőben.

Rég kaptak ekkora pofont a magyar méhészek: kétségbeejtő a helyzetük
Az elmúlt napok, hetek időjárása csúnya pofont adott a magyar mezőgazdaság szereplőinek. Az évszakhoz méltatlan fagyokat, hideget és havat a gyümölcstermesztők mellett a méhészek szenvedték meg a leginkább. Az Agrárszektor ezért Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke után megkérdezte a méhészeket is, hogy milyennek látják a pillanatnyi helyzetüket, és milyenek a kilátásaik az év folytatását illetően.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43