Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.30. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.30. péntek

agrarszektor.hu
Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett néhány órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.04.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.04.30.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.04.30.) napon.

2021.04.30. péntek: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett néhány órára kisüt a nap. Az északkeleti országrészben többfelé, másutt csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, utóbbira napközben az Észak-Dunántúlon a legkisebb az esély. A többfelé élénk, néhol erős délnyugati szél a Dunántúlon átmenetileg északnyugatira fordul. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Időjárási front ugyan nincs felettünk, de a magasban zajló melegedés a melegfrontra különösen érzékenyek szervezetét megterhelheti.

A következő napok várható időjárása

2021.05.01. szombat: A többször erősen megnövekvő felhőzet mellett napos időszakok is lesznek. Több helyen számítani lehet záporra, zivatarra. A déli, délkeleti szelet sok helyütt élénk lökések kísérik. Zivatarban a szél viharossá is fokozódhat. A hajnali 7, 14 fokról délutánra 19, 28 fokig emelkedhet a hőmérséklet, a déli megyékben mérhetünk 25 fok fölötti maximumokat, az északkeleti határ közelében lesz a hűvösebb idő.

2021.05.02. vasárnap: Erőteljes gomolyfelhő-képződés, majd felhőátvonulások várhatók, általában több órás napsütéssel. Több helyen előfordul zápor, zivatar. A délnyugati, majd északnyugati szelet erős, sokfelé viharos lökések kísérik, de zivatar környezetében is viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 27 fok között valószínű, a Fertő térségében mérhetik az alacsonyabb értékeket, és délután északnyugat felől gyors, jelentős lehűlésre számíthatunk.

Friss híreink:

Megszólalt a professzor: ez a helyzet valójában a bioélelmiszerekkel Magyarországon
Évtizedek óta kutatja a feldolgozóipar által gyártott élelmiszerekben a különböző vegyszermaradványokat és azoknak az emberi szervezetre gyakorolt káros hatásait Bardócz Zsuzsanna biokémikus, aki közben elszánt propagálója a tiszta, egészséges élelmiszerek fogyasztásának. Az Agrárszektor többek között arról beszélgetett a fele idejét Skóciában töltő akadémikussal, hogy milyenek az egészséges élelmiszertermelés esélyei a két országban, melyek a magyarországi előnyök és hátrányok, illetve milyen élelmiszerek vásárlásánál kell nagyon odafigyelni a forrásra.

Megtripláznád a termést? Ezekkel a trükkökkel egész évben friss zöldséghez juthatsz
Számos olyan ültetési módszert ismerhetünk már, amelyekkel megduplázhatjuk vagy akár megháromszorozhatjuk a terméshozamot a kertünkben - mindezt úgy, hogy ugyanazt a földterületet használjuk egyetlen tenyészidőszakban. Persze mindenki bőséges, egészséges és finom termésekről álmodik, ám ez nem mindig olyan egyszerű, főleg azt nehéz sok esetben megoldani, hogy minél több és változatosabb növényeink legyenek a kertben. Összeszedtünk most 5 olyan folyamatot, melyek során maximalizálni tudjuk majd a betakarítást és egész évben élvezhetjük a saját terméseinket!

Nem kell itthon a magyar marhahús, pedig van bőven: inkább külföldre viszik a javát
A marhahús-fogyasztás és termelés megosztó az egész világban, vannak, akik egyenesen rajonganak a marhahúsért, ám sokan ellenzik a fogyasztásukat a környezetben okozott károk miatt. A piac azonban továbbra is pörög, a koronavírus-járvány sem akasztotta meg az ágazatot. Olyannyira nem, hogy például Kínában 32%-kal nőtt tavaly a marhahús-fogyasztás, ugyanakkor ez nagyrészt a sertéspestis pusztításával magyarázható. Magyarországon azonban továbbra sincs igény, javarészt külföldre kerülnek feldolgozásra a marhák.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?