Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.02. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.02. vasárnap

agrarszektor.hu
Délnyugat, nyugat felől átmenetileg mindenhol csökken a felhőzet, és általában többórás napsütésre számíthatunk a gyengén vagy közepesen felhős ég mellett - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.05.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.05.02.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.05.02.) napon.

2021.05.02. vasárnap: Délnyugat, nyugat felől átmenetileg mindenhol csökken a felhőzet, és általában többórás napsütésre számíthatunk a gyengén vagy közepesen felhős ég mellett. Az ország nyugati felében délelőtt azonban ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és ott tartósan felhős részek is lehetnek. Az északkeletre szoruló csapadék lassan megszűnik, ám közben az északnyugat felől érkező hidegfront hatására legfőképpen a Dunántúlon, illetve az északi megyékben ismét lehet számítani elszórtan záporokra, zivatarokra. Délután már egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet is nagy területen kísérik erős vagy viharos széllökések, csak estétől mérséklődik érdemben a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között, az északnyugati részeken azonban csak 15 fok körül alakul. A front érkezésével gyorsan csökken a hőmérséklet. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le e levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Fejfájás, migrén lehet a leggyakoribb panasz.

A következő napok várható időjárása

2021.05.03. hétfő: A nap első felében közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, később gomolyosabb és egyre kevesebb felhőzetre számíthatunk, éjszakára az ország nagy részén kiderülhet az ég. Helyenként, nagyobb eséllyel délnyugaton és északkeleten fordulhat elő eső, zápor, az északkeleti tájakon esetleg egy-egy zivatar. Az északnyugati, nyugati szél élénk, az Észak-Dunántúlon, a Dunakanyarban, illetve a főváros környezetében sokfelé erős lesz. Hajnalra 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet, délután 14 és 19 fok közötti értékek várhatók.

2021.05.04. kedd: Sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, délutántól egyre több fátyolfelhővel. Számottevő csapadék nem valószínű. A szél délire fordul és az Észak-Dunántúlon gyakran megerősödik. Hajnalban 1, 7 fok lesz a jellemző, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken, főleg az északkeleti megyékben néhol gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Friss híreink:

Éjszakai kertészkedés: ezeket a munkákat nagyon sokan inkább este végzik el
Csodálatos dolog, ha saját, gondozott kerttel büszkélkedhetünk, ám a jó eredmény eléréséhez sok mindenre oda kell figyelni. A megfelelő gondozástól kezdve az ültetésen át, egészen a kártevők visszaszorításáig, mindenre gondolnunk kell. De mi van akkor, ha túlságosan elfoglaltak vagyunk napközben és nem jut időnk a kertünkkel törődni? Nem kell kétségbe esni, hiszen összegyűjtöttünk több olyan teendőt, amit nyugodtan elvégezhetünk este is munka után - így már nem kell azon aggódnunk, hogy mi lesz a sorsa a növényeinknek.

Így komposztálnak a profi kertészek: ezzel a módszerrel rengeteg időt spórolhatsz
Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy a komposztálás mennyire költséghatékony, környezetbarát és kiváló felhasználhatóságú művelet. Számos előnnyel jár, akik pedig jártasabbak a témában, azok tudják, hogy több lehetséges módja is van annak, hogy komposztot állítsunk elő. Ilyen például a forró vagy meleg komposztálás. Hogy mi is az pontosan és miért annyira szuper, azt most néhány pontban összegyűjtöttük, így ha betartjuk az alábbi szabályokat, akkor rövid időn belül a mi kertünkben is megtalálható lesz az igazi fekete arany.

Megszólalt a professzor: ez a helyzet valójában a bioélelmiszerekkel Magyarországon
Évtizedek óta kutatja a feldolgozóipar által gyártott élelmiszerekben a különböző vegyszermaradványokat és azoknak az emberi szervezetre gyakorolt káros hatásait Bardócz Zsuzsanna biokémikus, aki közben elszánt propagálója a tiszta, egészséges élelmiszerek fogyasztásának. Az Agrárszektor többek között arról beszélgetett a fele idejét Skóciában töltő akadémikussal, hogy milyenek az egészséges élelmiszertermelés esélyei a két országban, melyek a magyarországi előnyök és hátrányok, illetve milyen élelmiszerek vásárlásánál kell nagyon odafigyelni a forrásra.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?