Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.03. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.03. hétfő

agrarszektor.hu
Napközben szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.05.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.05.03.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.05.03.) napon.

2021.05.03. hétfő: Napközben szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A késő délutáni, esti óráktól egyre több helyen kiderülhet az ég. Kora délutánig elsősorban a délnyugati, nyugati megyékben, valamint az északkeleti határ közelében elszórtan még számítani lehet kisebb esőre, záporra, estére azonban mindenütt megszűnik a csapadék. Megélénkül, főleg az ország északi felén helyenként meg is erősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. Késő estére 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hazánk fölött áthaladó hidegfront K felé távolodott el a Kárpát-medencétől, így megszűnő hidegfronti hatás valószínű.

A következő napok várható időjárása

2021.05.04. kedd: Sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, délutántól egyre több fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A szél délire, délnyugatira fordul, és az Észak-Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

2021.05.05. szerda: A napsütést változó vastagságú felhőzet szűri. Estétől az érkező hidegfront mentén egyre többfelé fordulhat elő záporeső, esetleg zivatar. Csapadékra legnagyobb esély a Dunántúlon van. A délnyugati, majd estétől az északnyugati szél több helyütt megerősödhet. Hajnalban 2 és 10, délután 18 és 23 fok között valószínű a hőmérséklet.

Friss híreink:

Szuperhatékony módszer a csigák ellen: ez tényleg működik, mégsem használja senki
A meztelen csigák a szántóföldi és kertészeti növények egyik legrettegettebb kártevői, amelyek puszta jelenlétükkel jelentősen meg tudják nehezíteni a kertészeti üzemek és házikertek helyzetét. Kártételük jellemzően a lágyszárú, termesztett növényeken, zöldség- és gyümölcsféléken jelentkezik. Nem lehetetlen védekezni ellenük, de a mechanikai védekezés idő- és energiaigényes, a kémiai megoldások köre pedig egyre szűkül, legutoljára a metaldehid hatóanyagot tiltották be az Európai Unióban. Van azonban egy csigaölő szer, ami nemcsak hihetetlenül olcsó, de teljesen természetes is, így az ökológiai gazdaságokban is alkalmazható. Valamiért azonban mégsem terjedt el a használata.

Éjszakai kertészkedés: ezeket a munkákat nagyon sokan inkább este végzik el
Csodálatos dolog, ha saját, gondozott kerttel büszkélkedhetünk, ám a jó eredmény eléréséhez sok mindenre oda kell figyelni. A megfelelő gondozástól kezdve az ültetésen át, egészen a kártevők visszaszorításáig, mindenre gondolnunk kell. De mi van akkor, ha túlságosan elfoglaltak vagyunk napközben és nem jut időnk a kertünkkel törődni? Nem kell kétségbe esni, hiszen összegyűjtöttünk több olyan teendőt, amit nyugodtan elvégezhetünk este is munka után - így már nem kell azon aggódnunk, hogy mi lesz a sorsa a növényeinknek.

Így komposztálnak a profi kertészek: ezzel a módszerrel rengeteg időt spórolhatsz
Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy a komposztálás mennyire költséghatékony, környezetbarát és kiváló felhasználhatóságú művelet. Számos előnnyel jár, akik pedig jártasabbak a témában, azok tudják, hogy több lehetséges módja is van annak, hogy komposztot állítsunk elő. Ilyen például a forró vagy meleg komposztálás. Hogy mi is az pontosan és miért annyira szuper, azt most néhány pontban összegyűjtöttük, így ha betartjuk az alábbi szabályokat, akkor rövid időn belül a mi kertünkben is megtalálható lesz az igazi fekete arany.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13