Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.08. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.08. szombat

agrarszektor.hu
Napos idő lesz, amit kevés fátyol- és gomolyfelhő zavar, északkeleten néhol futó zápor is kialakulhat - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.05.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.05.08.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.05.08.) napon.

2021.05.08. szombat: Napos idő lesz, amit kevés fátyol- és gomolyfelhő zavar, északkeleten néhol futó zápor is kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 14 és 18 fok között valószínű. Késő estére 6, 11 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Megszűnő hidegfronti hatással kell számolnunk.

A következő napok várható időjárása

2021.05.09. vasárnap: Derült, napos, csapadékmentes idő várható kevés fátyolfelhővel. A délkeleti szél megélénkül, a Dunántúl északi felén meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a fagyzugos, szélcsendes helyeken -3, 0 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

2021.05.10. hétfő: Derült, napos, csapadékmentes idő várható kevés fátyolfelhővel. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik, a Kisalföldön viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezeket a növényeket soha ne ültesd egymás mellé a kertben: itt a lista
Sokan nem is gondolnánk, milyen sokat számít a kertünkben az, hogy milyen növényeket ültetünk egymás mellé. Éppen ezért, ültetés előtt jobb, ha alaposan átgondoljuk, hogy mit, mivel párosítunk. Az egymáshoz illő növények csoportba ültetésével olyan párosításokat hozhatunk létre, amelyek segíteni, támogatni és védeni tudják egymást, sőt, még a kártevőket is távol tudják tartani, vagy éppen a beporzókat és a hasznos rovarokat csalogatják.

Rossz hírt közölt a szakértő a magyar gabonaárakról: erre jobb, ha mindenki felkészül
Még mindig nem állt meg a gabonaárak emelkedése a világon, és úgy tűnik Magyarországon is további drágulásra kell készülni - tájékoztatta az Agrárszektort Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke. Hozzátette, az biztos, hogy a kiinduló, tonnánkénti 40-50 ezer forintos árakra már nem fogunk visszamenni, és ez a mostani árszint 2-3 évig még kétségkívül ilyen magas marad. A szakember szerint ez azt jelenti, hogy a harmadik évben az élelmiszerárak a mostani duplájára fognak nőni.

Most érkezett a hír: kiengedték Bige Lászlót a házi őrizetből
Véget ért Bige László házi őrizete, a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján 2021. április 28. napjától a műtrágyakirály semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll. Az Ügyészség többször is fellebbezett az I. fokú határozat ellen, a törvényszék azonban mindegyik esetben elutasította azokat.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?