Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.09. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.09. vasárnap

agrarszektor.hu
Jobbára derült, napos, száraz időre számíthatunk, helyenként fátyolfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.05.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.05.09.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.05.09.) napon.

2021.05.09. vasárnap: Jobbára derült, napos, száraz időre számíthatunk, helyenként fátyolfelhőkkel. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A fokozottan érzékenyek körében melegfront jellegű panaszok előfordulhatnak: fejfájás, koncentrálási nehézségek, fáradékonyság.

A következő napok várható időjárása

2021.05.10. hétfő: Derült, napos, csapadékmentes idő várható kevés fátyolfelhővel. A déli, délkeleti szél az északnyugati országrészben megerősödik, a Kisalföldön viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 13 fok között alakul, a szelesebb tájakon lesz enyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

2021.05.11. kedd: Általában derült, napos, csapadékmentes idő várható kevés fátyolfelhővel. Estefelé a nyugati határvidék közelében viszont már lehetnek gomolyfelhők, amelyekből egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél több helyen megerősödik. Hajnalban 6, 15, délután 25, 30 fok várható.

Friss híreink:

Tuti tippek macskatulajdonosoknak: így tarthatod távol kedvencedet a növényektől
Macskatulajdonos vagy, és a kedvenced gyakran ólálkodik a növényeid körül? Esetleg átjár a kertedbe a szomszéd cicája? Nem kell többé aggódnod azért, hogy ez a szőrös kisállat kárt okoz a növényeidben, össszegyűjtöttünk ugyanis néhány egyszerű, de nagyszerű trükköt, illetve módszert, amivel garantáltan távol tarthatod a macskákat a zöldektől.

Ezeket a növényeket soha ne ültesd egymás mellé a kertben: itt a lista
Sokan nem is gondolnánk, milyen sokat számít a kertünkben az, hogy milyen növényeket ültetünk egymás mellé. Éppen ezért, ültetés előtt jobb, ha alaposan átgondoljuk, hogy mit, mivel párosítunk. Az egymáshoz illő növények csoportba ültetésével olyan párosításokat hozhatunk létre, amelyek segíteni, támogatni és védeni tudják egymást, sőt, még a kártevőket is távol tudják tartani, vagy éppen a beporzókat és a hasznos rovarokat csalogatják.

Rossz hírt közölt a szakértő a magyar gabonaárakról: erre jobb, ha mindenki felkészül
Még mindig nem állt meg a gabonaárak emelkedése a világon, és úgy tűnik Magyarországon is további drágulásra kell készülni - tájékoztatta az Agrárszektort Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke. Hozzátette, az biztos, hogy a kiinduló, tonnánkénti 40-50 ezer forintos árakra már nem fogunk visszamenni, és ez a mostani árszint 2-3 évig még kétségkívül ilyen magas marad. A szakember szerint ez azt jelenti, hogy a harmadik évben az élelmiszerárak a mostani duplájára fognak nőni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03