Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.10. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.10. hétfő

agrarszektor.hu
Derült, száraz időre számíthatunk, legfeljebb helyenként lehet kevés fátyolfelhő az égen - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.05.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.05.10.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.05.10.) napon.

2021.05.10. hétfő: Derült, száraz időre számíthatunk, legfeljebb helyenként lehet kevés fátyolfelhő az égen. A déli, délkeleti szél elsősorban az Észak-Dunántúlon megerősödik, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 27 fok között várható. Késő estére 11 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Erőteljes melegedés zajlik, így a melegfrontra érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, fáradékonyság, álmatlanság.

A következő napok várható időjárása

2021.05.11. kedd: Általában derült, napos idő várható kevés fátyolfelhővel (estétől a NY-i tájakon már megjelenhetnek gomolyfelhők is). Csapadék estig nem lesz (legfeljebb a késő esti, éjszakai óráktól lehet már a nyugati megyékben helyenként zápor, zivatar). A déli, délkeleti szél több helyen megerősödik. Hajnalban 5, 14, délután 25, 30 fok valószínű.

2021.05.12. szerda: Az északkeleti megyékben délelőtt néhány órára kisüthet a nap, azonban délnyugat, nyugat felől vastag felhősávok vonulnak északkelet felé. Délután elsősorban a délnyugati tájakon lehet szakadozott felhőzet több-kevesebb napsütéssel. Délig elsősorban az ország délnyugati felén valószínű többfelé eső, zápor, zivatar, a nap második felében a csapadékzóna tovább vonul északkeleti irányba. A délkeleti, déli, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 7, 14 fokra számíthatunk, napközben hazánk nyugati, délnyugati felén 17, 21, északkeleti felén 22, 27 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Megszólaltak a magyar gazdák: ezzel a növénnyel rendesen meggyűlik a bajuk idén
Nincs könnyű dolga idén a repcetermesztőknek se. A tavaly nyár végi, ősz eleji időjárás már vetéskor komoly kihívások elé állította a gazdákat, de később sem javult számottevően a helyzet. Az egyszer túl kevés, majd túl sok csapadékon kívül az enyhe tél és a hideg tavasz is megviselte a növényeket, nem beszélve az esetleges vadkárokról és egyéb felmerülő költségekről. Az ország különböző területein óriási eltérések tapasztalhatóak a repce fejlettsége és egészsége terén, ami kihat a várható terméshozamokra is. Az Agrárszektor több gazdát is megkérdezett, hogyan látják most a repce helyzetét Magyarországon.

Tuti tippek macskatulajdonosoknak: így tarthatod távol kedvencedet a növényektől
Macskatulajdonos vagy, és a kedvenced gyakran ólálkodik a növényeid körül? Esetleg átjár a kertedbe a szomszéd cicája? Nem kell többé aggódnod azért, hogy ez a szőrös kisállat kárt okoz a növényeidben, össszegyűjtöttünk ugyanis néhány egyszerű, de nagyszerű trükköt, illetve módszert, amivel garantáltan távol tarthatod a macskákat a zöldektől.

Ezeket a növényeket soha ne ültesd egymás mellé a kertben: itt a lista
Sokan nem is gondolnánk, milyen sokat számít a kertünkben az, hogy milyen növényeket ültetünk egymás mellé. Éppen ezért, ültetés előtt jobb, ha alaposan átgondoljuk, hogy mit, mivel párosítunk. Az egymáshoz illő növények csoportba ültetésével olyan párosításokat hozhatunk létre, amelyek segíteni, támogatni és védeni tudják egymást, sőt, még a kártevőket is távol tudják tartani, vagy éppen a beporzókat és a hasznos rovarokat csalogatják.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?