Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.11. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.11. kedd

agrarszektor.hu
Túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk, legfeljebb helyenként lehet kevés fátyolfelhő az égen - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.05.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.05.11.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.05.11.) napon.

2021.05.11. kedd: Túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk, legfeljebb helyenként lehet kevés fátyolfelhő az égen. A többnyire mérsékelt vagy élénk déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik, Sopron környékén a maximális széllökések elérhetik a 65 km/h-t. A hőmérséklet napközben 27 és 31, késő este 14 és 20 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Folytatódik a melegedés, így a melegfrontra érzékenyeknél továbbra is fejfájás, migrén, fáradékonyság, álmatlanság léphet fel.

A következő napok várható időjárása

2021.05.12. szerda: Az északkeleti megyékben még több órára kisüthet a nap, de a délutáni, esti órákban ott is erősen megnövekedhet a felhőzet. (Délnyugat, nyugat felől vastag, csaknem összefüggő felhősávok vonulnak északkelet felé). Délutántól elsősorban a délnyugati tájakon lehet már szakadozott felhőzet több-kevesebb napsütéssel. Délig főként az ország délnyugati felén valószínű többfelé eső, zápor, zivatar, a nap második felében az összefüggőbb csapadékzóna tovább vonul északkeleti irányba, de helyenként még nyugaton is hullhat csapadék. A délkeleti, déli, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. Napközben hazánk nyugati, délnyugati felén 17, 22, északkeleti felén 23, 28 fok közé melegszik fel a levegő.

2021.05.13. csütörtök: A napos körzetek, illetve időszakok mellett inkább erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző. Összességében több helyen valószínű eső, zápor, de kimaradhatnak területek a csapadékból. Helyenként zivatar is kialakulhat, legkisebb eséllyel az északnyugati megyékben. A nyugati, délnyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon az északnyugati szelet erős lökések kísérik. Zivatar térségében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Friss híreink:

Sok magyar termeszt ilyen növényt, de nem biztos, hogy szabályosan: itt hibázhatnak
Magyarországon jelenleg körülbelül kilencezer hektáron foglalkoznak máktermesztéssel, kicsit több mint 5200 hektáron étkezési, mintegy 3700 hektáron pedig ipari mákot termelnek - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól (Nébih). A kormányhivatali jelentések alapján hazánkban összesen csaknem 500-an termesztenek mákot nagyüzemben, ahhoz azonban, hogy valaki belefogjon a termelésbe, a termékek előállításába, felhasználásában, esetleg értékesítésébe, érdemes utána nézni, hogy hivatalosan mikre is van ehhez szükség, bejelentés nélkül ugyanis nem termeszthet akárki mákot.

Megszólaltak a magyar gazdák: ezzel a növénnyel rendesen meggyűlik a bajuk idén
Nincs könnyű dolga idén a repcetermesztőknek se. A tavaly nyár végi, ősz eleji időjárás már vetéskor komoly kihívások elé állította a gazdákat, de később sem javult számottevően a helyzet. Az egyszer túl kevés, majd túl sok csapadékon kívül az enyhe tél és a hideg tavasz is megviselte a növényeket, nem beszélve az esetleges vadkárokról és egyéb felmerülő költségekről. Az ország különböző területein óriási eltérések tapasztalhatóak a repce fejlettsége és egészsége terén, ami kihat a várható terméshozamokra is. Az Agrárszektor több gazdát is megkérdezett, hogyan látják most a repce helyzetét Magyarországon.

Tuti tippek macskatulajdonosoknak: így tarthatod távol kedvencedet a növényektől
Macskatulajdonos vagy, és a kedvenced gyakran ólálkodik a növényeid körül? Esetleg átjár a kertedbe a szomszéd cicája? Nem kell többé aggódnod azért, hogy ez a szőrös kisállat kárt okoz a növényeidben, össszegyűjtöttünk ugyanis néhány egyszerű, de nagyszerű trükköt, illetve módszert, amivel garantáltan távol tarthatod a macskákat a zöldektől.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?