Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.13. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.13. csütörtök

agrarszektor.hu
Reggel, délelőtt még felhős időnk lesz, a csapadék azonban északkeletre szorul vissza, délebbre hosszabb száraz időszak valószínű - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.05.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.05.13.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.05.13.) napon.

2021.05.13. csütörtök: Reggel, délelőtt még felhős időnk lesz, a csapadék azonban északkeletre szorul vissza, délebbre hosszabb száraz időszak valószínű. Délután azonban a gomolyossá váló felhőzetből már éppen a déli és keleti megyékben kell gyakori zápor, néhol zivatarképződésre készülni. Az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében a legkisebb a csapadék esélye. Nagy területen fújhat élénk, néhol erős nyugatias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között változik. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2021.05.14. péntek: A délnyugatról északkelet felé vonuló felhősávok, illetve felhőtömbök mellett hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet. Szórványosan előfordul eső, zápor, helyenként zivatar. A nyugati, délnyugati, majd a déli szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

2021.05.15. szombat: A rövid napos időszakok mellett nagyobbrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen számítani lehet záporesőre, zivatarra. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Friss híreink:

Nem túl fényes a helyzet baromfifronton: a túlélésért küzdenek a magyar termelők?
Rendkívül nehéz helyzetben van most a magyarországi baromfiágazat. A világban 2020 óta tomboló koronavírus-járvány, a HORECA-szektor leállása és az időszakosan vissza-visszatérő madárinfluenza mind-mind érzékenyen érintették az ágazat szereplőit, de közel sem annyira, mint a takarmányok hónapok óta tartó drágulása. A szakemberek szerint az baromfitenyésztők már eddig is az önköltségi ár alatt, vagy legfeljebb önköltségi áron tudnak értékesíteni. De mi lesz a magyar termelőkkel, ha nem sikerül az előállítási költségek növekedését áttolni a feldolgozóiparra és a kereskedelemre, végső soron pedig a fogyasztókra?

Folyékony arany: nem is gondolnád, mi mindenre használható a tejsavó a kertben
Ha nemrégiben sajtot vagy joghurtot készítettünk, akkor nagy valószínűséggel van egy szép nagy tál tejsavónk, és jogosan merülhet fel a kérdés: mit is kezdjünk vele? Meglepő lehet, de rengeteg dologra használhatjuk, vétek lenne tehát kidobni, sőt, érdemes mindet felhasználnunk. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amikre nagyszerűen alkalmazható a hátramaradt savó.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra! 8 kategóriában keressük az év legjobbjait
A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2021 Konferencián ebben az évben is kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat. A nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki, döntenek az év növénytermelőjéről, az év állattenyésztőjéről, az év kertészetéről, az év fiatal agrárszakemberéről, az év női agrárvállalkozójáról, az év agrárberuházásáról, az év agrárinnovációjáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj győzteséről. Az elismerésekre a nyolc kategóriában június 30-ig lehet nevezni. Legyen Ön is a díjeső részese, pályázzon vagy jelöljön a rangos díjakra!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03