Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.20. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.20. csütörtök

agrarszektor.hu
A nap első felében még országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól észak, északnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és a délkeleti, keleti országrész kivételével már több-kevesebb napsütés is valószínű - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.05.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.05.20.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.05.20.) napon.

2021.05.20. csütörtök: A nap első felében még országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól észak, északnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és a délkeleti, keleti országrész kivételével már több-kevesebb napsütés is valószínű. Tartós eső a déli órákig még többfelé lehet, majd ezt követően nagyobb területen szűnni kezd a csapadék. Ugyanakkor délután szórványosan záporok, elsősorban a középső országrészben zivatarok is kialakulhatnak. Az északi, északnyugati szél nagy területen erős lesz, helyenként viharos lökések is kísérhetik a légmozgást.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósabban esős, délkeleti tájakon ennél 1-2 fokkal hűvösebb is lehet.
Késő estére 9 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Markáns fronthatásra nem kell számítanunk, azonban a felhős, helyenként szeles, csapadékos idő miatt rosszabb közérzettel számolhatunk.

A következő napon várható időjárás

2021.05.21. péntek: A gomoly- és fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Egy-két helyen előfordulhat zápor, esetleg zivatar (nagyobb eséllyel az északkeleti megyékben). A délire, délnyugatira forduló szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A csúcshőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Friss híreink:

Nem sokat látnak a magyar marhából a hazai vágóhidak: ki nem találnád, hova kerül
Az Agrárközgazdasági Intézet Piaci Árinformációs Rendszerének (AKI PÁIR) adatai szerint Magyarországon a fiatal bika termelői ára 752 forint/kilogramm hasított meleg súly volt 2021 áprilisában, ami 4,6%-os csökkenést jelent 2020 azonos hónapjának átlagárához viszonyítva. A vágóüsző ára 6,5%-kal, a vágótehéné 8,5%-kal emelkedett a vizsgált időszakban.

Indulhat a beruházási dömping az élelmiszeriparban - Brutális fejlesztések jöhetnek
Május 27-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen közvetlen támogatások, vidékfejlesztési pályázatok és új felhívások állnak a hazai élelmiszeripari szereplők rendelkezésére 2021-ben, várható-e, hogy elindul a beruházási dömping a magyar élelmiszeriparban, illetve hogyan tud reagálni az ágazat az elszálló gabonaárakra, és a növekvő alapanyagárakra. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a résztevők az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Magyar Pékszövetség, a hazai bankszektor és az üzleti élet legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogy a soha nem látott mértékű támogatások révén mennyire lehet növelni az ágazat versenyképességét, és visszatérhet-e újra meghatározó szereplőként a nemzetközi versenybe a magyar élelmiszeripar.

Az idei búzahelyzetről vallottak a magyar gazdák: óriási a küzdelem a földeken
Magyarország kettészakadt búzafronton: míg az ország nyugati felében minden a legnagyobb rendben van, a keleti oldalon már a vetéssel is meg kellett küzdenie a gazdáknak. A csapadékos vetési időszakot követő enyhe tél és hideg tavasz sem könnyítették meg a növénytermesztők helyzetét. Az Agrárszektor több gazdát is megkérdezett arról, hogy milyen éve volt eddig az őszi búzának Magyarországon, milyen kihívásokkal kellett szembenézniük, valamint arról, hogy milyen hozamra számítanak idén.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?