Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.23. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.23. vasárnap

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz ég - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.05.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.05.23.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.05.23.) napon.

2021.05.23. vasárnap: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz ég. Délelőtt főként a déli megyékben, később viszont már másutt is szakadozottá válik a felhőtakaró, késő délutántól pedig egyre nagyobb területen kiderül az ég. Többfelé valószínű eső, zápor, majd késő délutántól jelentősen csökken a csapadék esélye. Főként a Dél-Dunántúlon és az Alföldön zivatarok is kialakulhatnak. Az északnyugatira, nyugatira forduló szelet napközben nagy területen élénk, erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehet szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 20 fok között valószínű, de a déli, délkeleti megyékben 20 és 25 fok közé is felmelegedhet a levegő. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hullámzó frontzóna alakítja időjárásunkat, emiatt kettős fronthatásra számíthatunk. Náluk legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás léphet fel.

A következő napon várható időjárás

2021.05.24. hétfő: Délnyugat felől szakadozott felhőzet vonul északkelet felé, azonban az északkeleti harmadban sok lesz a napsütés. Máshol néhány órára kisüt nap. A déli órák környékén a Dunántúlon, később már másutt is több helyen lehet kisebb eső, zápor. A délkeleti, keleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Délután nagy lesz a hőmérséklet-különbség, nyugaton, északnyugaton 16, 17, keleten, délkeleten 24, 25 fok valószínű.

Friss híreink:

Ezt sokan nem tudják: így lesznek garantáltan egészségesek a növényeid
A növények ékes díszei lehetnek otthonunknak, erkélyünknek, teraszunknak, na meg persze az udvarunknak is. A megfelelő gondozás és szükséges feltételek biztosítása elengedhetetlenek ahhoz, hogy szépek és egészségesek maradjanak. Abba azonban már kevesebben gondolnak bele, hogy mit is esznek valójában a növények és honnan veszik az energiát? A válasz nem is annyira egyértelmű és unalmas, mint azt gondolnánk!

Ezek a trükkök tényleg működnek: így szabadulhatsz meg örökre a szúnyogoktól
A szúnyogok egyértelműen a legutálatosabb állatok közé tartoznak, hiszen amellett, hogy nyáron gyakran lehetetlen élvezni miattuk a szabadban töltött időt, csípésükkel napokig megkeseríthetik életünket. Sokan különböző vegyszerekkel, illetve rovarirtókkal próbálják elriasztani őket, azt azonban kevesen tudják, hogy számos olyan bevált trükk létezik, amellyel könnyedén megelőzhetjük a csípős rovarok felbukkanását kertünkben.

Nem kell a luxuszöldség a magyaroknak: itthon termesztik, de csak a külföldiek viszik
Közel 20 százalékkal drágábban, kilogrammonként csaknem 2000 forintos termelői áron jelent meg idén a hazai spárga a piacokon. A lassan luxuszöldségnek számító csemege Magyarországon nem örvend nagy népszerűségnek, a jelentős része ezért a külföldi piacokra kerül - tájékoztatta az Agrárszektort Hunyadi István, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója. Kiemelte, a spárga igen kézimunkaerő-igényes kultúra, a munkaerő pedig évről évre drágul, emellett a termelés egyéb költségei is jelentősen növekedtek az utóbbi egy évben, és a kereskedelem is egyre nagyobb haszonkulccsal dolgozik, mindezek tehát nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a spárga ára évről évre emelkedik.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?