Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.06. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.06. vasárnap

agrarszektor.hu
Az összefüggőbb felhőzet délnyugat felé húzódik, hazánk nagy részén több órára kisüt a nap (az északkeleten a reggeli órákban még meglévő ködfoltok és rétegfelhőzet feloszlanak), de napközben gomolyfelhők képződnek, nagyobb számban az ország középső területein - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.06.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.06.06.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.06.06.) napon.

2021.06.06. vasárnap: Az összefüggőbb felhőzet délnyugat felé húzódik, hazánk nagy részén több órára kisüt a nap (az északkeleten a reggeli órákban még meglévő ködfoltok és rétegfelhőzet feloszlanak), de napközben gomolyfelhők képződnek, nagyobb számban az ország középső területein. Az ország északkeleti harmadában csak kis eséllyel lehet csapadék, másutt azonban több helyen kell záporra, zivatarra számítani, a délnyugati megyékben tartósabban is eshet. Estére, késő estére fokozatosan szinte mindenütt megszűnik a csapadék. Több helyütt megélénkül az északi, északkeleti szél. Zivatarok térségében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, a délnyugati tájakon lesz a hűvösebb idő. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket. A napos tájakon azonban a déli órákban erős lesz az UV-B sugárzás.

A következő napon várható időjárás

2021.06.07. hétfő: A gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk. Néhol zápor, zivatar kialakulhat. Az északkeleti, északi szél sokfelé megélénkül. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 25 és 28 fok között valószínű.

Friss híreink:

Rengetegen hibáznak a levendula gondozásakor: ezeket rontják el a legtöbben
Ha június, akkor levendula! A nyár egyik legnépszerűbb gyógynövénye nemcsak mutatós és illatos, hiszen számtalan módon felhasználhatjuk a háztartásban is a szárát, a virágát és a leveleit. Lassan itt a szüret, ám természetesen nagyon nem mindegy, hogy mikor és hogyan szedjük le a levendulákat. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amivel garantáltan nem okozhat gondot sem a szüret, sem pedig a felhasználása.

Filléres trükkök nemcsak kezdőknek: ezekkel garantáltan tiéd lesz a legszebb kert
Sokan nem tudják, de számtalan olyan kerti munka van, amelynek elvégzésére a legideálisabb időpont reggel 7 óra előtt van, tehát hajnalban. Ilyenkor érdemes például locsolni, illetve gyomlálni, de a műtrágya és a rovarirtó kijuttatására is ez a legmegfelelőbb időszak. Összegyűjtöttük, melyek azok a kerti teendők, amelyeket ha már kora reggel elvégzünk, garantáltan miénk lesz a legszebb kert a környéken.

Megtudtuk a terveket: szintet lépne a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro
Nyugat-európai szintű gazdasággá fejlődhet a következő években a Talentis Agro Zrt., amelynek nem titkolt célja az sem, hogy olyan szintre emelje a céget, hogy a tojáságazatban is vezető szerepet töltsön be - mondta az Agrárszektornak Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, a rekordösszegű támogatás, ami a magyar agráriumba érkezik, soha nem látott mértékű beruházásokra, korszerűsítésekre adhat lehetőséget a szektor minden szereplője számára. A szakemberrel többek között arról is beszélgettünk, milyen kitörési lehetőségei vannak most egy élelmiszeripari vállalatnak Magyarországon, hol lehet a gabonaárak emelkedésének vége, illetve, miért nem pörög az öntözésfejlesztés hazánkban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03