Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.08. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.08. kedd

agrarszektor.hu
Napos, gomolyfelhős idő várható, és legnagyobb eséllyel a Dunántúlon valószínű helyenként zápor, zivatar, másutt csak elvétve lehet csapadék - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.06.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.06.08.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.06.08.) napon.

2021.06.08. kedd: Napos, gomolyfelhős idő várható, és legnagyobb eséllyel a Dunántúlon valószínű helyenként zápor, zivatar, másutt csak elvétve lehet csapadék. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.
Késő estére 18, 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket. A napos tájakon azonban a déli órákban erős lesz az UV-B sugárzás.

A következő napon várható időjárás

2021.06.09. szerda: Napos idő várható többnyire kevés gomolyfelhővel, legfeljebb elvétve - elsősorban északon, északkeleten - alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szelet többfelé élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 10 és 18, a maximum-hőmérséklet 27 és 31 fok között valószínű.

Friss híreink:

Sosem volt még ilyen könnyű a levéltetvek elleni védekezés: ezek a trükkök működnek
Ahogy az idő tavasszal - illetve, esetünkben, nyáron - elkezd felmelegedni, a rovarkártevők is megjelennek a kertekben és a földeken. Legnagyobb számban a levéltetvek különböző fajai támadják meg növényeket, amelyeknek egy év alatt akár 10-12 nemzedéke is kialakulhat, ezért szinte egész évben oda kell rájuk figyelni. A levéltetvek szívó kártevők, elsősorban a növények fiatalabb részeit szívogatják, ezért a hajtások végein figyelhetőek meg először. Szívogatásuk nyomán a levelek torzulnak, nem tudnak növekedni a hajtások, ami így terméskiesést okoz. Emellett a levéltetvek óriási veszélyt jelentenek a növényeinkre azzal is, hogy számos vírust terjesztenek, amelyek ellen nem mind lehet hatékonyan védekezni.

Egyre több magyar mond nemet a bolti tejtermékekre: ők átlátnak a szitán
Kétségtelen, hogy mi, magyarok odavagyunk a sajtokért és más tejtermékekért is, ám nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségben fogyasztjuk el őket. Egy igazán finom sajt kiemelkedő ízélményt tud nyújtani, ám az esetek többségében egyszerűen csak levesszük az áruházak polcairól őket, betesszük a kosárba, majd otthon felhasználjuk. A tudatos termelés ebben az ágazatban is fontos lenne, na meg persze a minőség is - a termelő kisüzemek termékei viszont nem jutnak el elég emberhez, és igencsak eltér a nagyüzemi gyártástól. Mi pedig ezeknek a különbségeknek jártunk utána - amiből, mint kiderült, van bőven.

Rengetegen hibáznak a levendula gondozásakor: ezeket rontják el a legtöbben
Ha június, akkor levendula! A nyár egyik legnépszerűbb gyógynövénye nemcsak mutatós és illatos, hiszen számtalan módon felhasználhatjuk a háztartásban is a szárát, a virágát és a leveleit. Lassan itt a szüret, ám természetesen nagyon nem mindegy, hogy mikor és hogyan szedjük le a levendulákat. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amivel garantáltan nem okozhat gondot sem a szüret, sem pedig a felhasználása.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13