Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.15. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.15. kedd

agrarszektor.hu
Általában sok napsütésben lesz részünk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, de a Tiszántúlon több lehet a felhő - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.06.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.06.15.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.06.15.) napon.

2021.06.15. kedd: Általában sok napsütésben lesz részünk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, de a Tiszántúlon több lehet a felhő. Egy-egy futó zápor csak az északkeleti, keleti határvidéken alakulhat ki. Az északias szél a keleti tájakon megélénkül, másutt jellemzően mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 29 fok között várható. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2021.06.16. szerda: Napos időre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. Nagy területen megélénkül, néhol megerősödhet az északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 27 és 31 fok között várható.

Friss híreink:

Durva, ami a magyar görögdinnyével történik: ehhez jobb lesz hozzászokni
Kétségtelen, hogy a nyár kéz a kézben jár a görögdinnyével, ám az áruházakban a megszokottnál kicsit később találkozhatunk majd a hazai termésekkel. Ez persze nem véletlen, hiszen a termesztőknek több problémával is szembe kellett nézniük, de úgy tűnik, hogy még a gondok ellenére is jó minőségű magyar dinnye kerülhet a családok asztalára. Az árak és a fogyasztási szokások azonban komoly változásokon mennek keresztül, ami az elmúlt években már tapasztalható is volt. Hogy mi eredményezi ezeket a jelentős különbségeket és milyen termésekre számíthatunk ebben az évben, most utána jártunk.

Súlyos gondok a gombatermesztésben: így turbóznák fel a szüretet az amerikaiak
A Pennsylvaniai Állami Egyetem Agrártudományi Karának kutatói egy olyan robotot fejlesztettek ki, amely alkalmas a csiperkegomba betakarítására és ritkítására. A gép prototípusa már megmutatta, hogy érzékelő rendszerének köszönhetően a többszintű, polcos rendszerű gombafarmon is képes önállóan betakarítási és ritkítási munkát végezni.

Íme a titok: így lehet egész nyáron át pompázó virágoskerted az erkélyen
Szereted a virágokat és szívesen termesztenéd őket, de nincsen kerted? Semmi gond! Nem muszáj hatalmas udvarunknak lennie ahhoz, hogy szebbnél szebb növények díszítsék az otthonunkat. Ha van egy kis erkélyed, már nyert ügyed van! Csak kövessük az alábbi tippeket, és ne hagyjuk, hogy a kerthiány megakadályozzon minket abban, hogy gyönyörű virágokat neveljünk!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?