Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.25. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.25. péntek

agrarszektor.hu
A napos időt a déli órákig kevesebb, délutántól egyre több felhő zavarja - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.06.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.06.25.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.06.25.) napon.

2021.06.25. péntek: A napos időt a déli órákig kevesebb, délutántól egyre több felhő zavarja. A nap első felében elvétve, késő délutántól több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás és jégeső kíséretében. Az északnyugati, nyugati szél élénk lesz, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is várhatók.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28 és 38 fok között várható. A Dunántúl északnyugati részére már megérkezik a hűvösebb levegő, de keleten továbbra is kitart majd a kánikula.
Késő estére 20, 27 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Egy lassú mozgású hidegfront éri el hazánkat északnyugat felől, ám a front előtt a keleti országrészben még továbbra is kitart a meleg idő. Emiatt többeknél jelentkezhet fejfájás, fáradékonyság, álmatlanság, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2021.06.26. szombat: A Dunántúl és a Dél-Alföld nagy részén gyengébb, másutt erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan valószínű csapadék, éjjel, délelőtt bárhol előfordulhat, a nap második felében inkább hazánk északkeleti felén lehet zápor, zivatar. Ezek estétől csaknem mindenütt megszűnnek. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 14, 21 fokról délutánra 25 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Itt a vége? Teljesen eltűnhet a magyar málna a boltokból, piacokról?
Évről évre folyamatosan csökken a málna termőterülete Magyarországon, az évek óta stagnáló termésmennyiség pedig nem elegendő a hazai fogyasztói igények kielégítésére - tájékoztatta az Agrárszektort Hunyadi István, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója. Hozzátette, mindezek miatt rendszeresen érkezik import Spanyolországból, Olaszországból, sőt Dél-Amerikából is. A szakember arról is beszsélt, hogy mint minden kertészeti terméknek, így a málnának is folyamatosan nő a fogyasztói ára, és az már most biztos, hogy idén sem várható jelentős árcsökkenés.

Csetelő robotok hódítanak a magyar agráriumban: ezek a cégek már használják őket
A magyarországi agrárvállalkozásokról a laikusoknak gyakran idejétmúlt, lemaradó és a változásokra és a hirtelen helyzetekre lassan reagáló szervezetek jutnak eszébe. A valóság azonban az, hogy az elmúlt évben több hazai agrár- és élelmiszeripari cég állt át az automatizált párbeszédtechnikára, vagyis a chatbot alapú szervezetirányítási működésre. Némelyik vállalkozás pedig már a koronavírus-járványt megelőzően megtette ezt a lépést.

Itt a bejelentés: komoly segítséget kapnak a magyar kukoricatermelők
Hazánk kukoricatermesztése évszázados múltra tekint vissza, napjainkra az Európai Unió meghatározó exportőr országává váltunk. Versenyképességünk megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy a termelők a megfelelő támogatás mellett innovatív megoldásokkal és naprakész tudással rendelkezzenek - hangzott el a Kukorica Kör Egyesült megalakulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A most megalakult Kukorica Kör egy olyan szervezet, mely az alapító tagok részvételével a hazai kukoricatermelő gazdák érdekeinek képviseletét, szakmai programok szervezését, illetve szakmai tudásuk bővítését tűzte ki célul.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?