Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.02. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.02. péntek

agrarszektor.hu
Az ország nagyobb részén sok napsütésre számíthatunk, de a Duna vonalától keletre eső tájakon erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.07.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.07.02.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.07.02.) napon.

2021.07.02. péntek: Az ország nagyobb részén sok napsütésre számíthatunk, de a Duna vonalától keletre eső tájakon erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Az ország északkeleti, keleti harmadában-felében számítani lehet záporok, zivatarok kialakulására, de egy-egy gyenge záporeső a Dunántúlon sem zárható ki. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön és a főváros térségében olykor megerősödik. A zivatarokat erős, esetleg viharos lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik fölénk, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik olajozottan, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése.

A következő napon várható időjárás

2021.07.03. szombat: Napos, gomolyfelhős idő várható, az ország keleti, északkeleti felén erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél sok helyen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 25 és 30 fok között alakul.

Friss híreink:

Brutális jégeső pusztított a magyar földeken: képeken a letarolt növények
Hatalmas károkat okozott néhány napja az országszerte intenzíven tomboló jégeső, sok termelőnek szinte az egész éves munkája odalett pár perc alatt. A jégverés a növények élettani folyamatira is hatást gyakorol, befolyásolja a hajtásképződést, a jégesp következtében pedig könnyebben kialakulhatnak a gombafertőzések, így a termés beltartalmi értékei is megváltozhatnak, sőt vetőmag esetében a csírázóképesség is romolhat. A legszembetűnőbb mechanikai károkat pedig a levélfelületen figyelhetjük meg, mivel a felület csökken, ez pedig később negatív hatással lesz a termésképzésre.

Hivatalos: kihirdették a tartósan vízhiányos időszakot Magyarországon
A 2021. június 30-i Hivatalos Értesítőben közzétett közlemény szerint Pintér Sándor belügyminiszter 2021. július 1-jei kezdettel az ország teljes területére kihirdette a tartósan vízhiányos időszakot.

Veszélyben a magyar kajszi: komoly gondok ütötték fel a fejüket a termesztésben
A kajszibarack hazánk egyik legkedveltebb gyümölcse, nehezen lehetne olyan háztartást találni, ahol nem lapul egy-egy üveg lekvár, konzerv vagy befőtt. Persze, nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy igen nagy népszerűségnek örvend a kajszipálinka, de a gyümölcs magában is ízletes, éppen ezért, nem meglepő, hogy nemcsak Magyarországon, hanem világszerte termesztik és kedvelik. Azonban aggodalomra adhat okot, hogy több tényező miatt is jelentős károk keletkeztek idén az ültetvényeken, ez pedig könnyen elképzelhető, hogy a jövőben sem lesz másként. Kérdés, hogy mi lehet a megoldás - ennek járt most utána az Agrárszektor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) segítségével.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?