Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.04. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.04. vasárnap

agrarszektor.hu
Nagyrészt napos időnk lesz gomolyfelhőkkel, amelyekből általában nem kell csapadékra számítanunk - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.07.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.07.04.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.07.04.) napon.

2021.07.04. vasárnap: Nagyrészt napos időnk lesz gomolyfelhőkkel, amelyekből általában nem kell csapadékra számítanunk. Az északkeleti, keleti megyékben, valamint napközben a nyugati, délnyugati tájakon azonban több lesz a felhő, de csak néhol lehet futó zápor, gyenge eső. Az északnyugati szél már csak a Komárom-Szeged sávban élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Késő estére 18 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál
többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2021.07.05. hétfő: Napközben egy vékonyodó, egyre szakadozottabb felhősáv vonulhat kelet felé. Az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Délelőtt elszórtan, délután már csak elvétve valószínű zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős, zivatar térségében átmenetileg viharos lökések is kísérhetik. Délutánra 26 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Sokan termesztenek otthon gyümölcsöt, de rosszul gondozzák: itt hibáznak
Mint bármely más növénynek, a gyümölcsfáknak és bogyós gyümölcsöknek is szükségük van a megfelelő tápanyagok biztosítására, pontosan azért hogy elősegítsük a normális növekedést és fejlődést. A tápanyagok elsősorban nitrogén, foszfor és a kálium. A nitrogén a növények növekedését és termését támogatja, a foszfor aktiválja a fejlődést és segít erős gyökérrendszert kialakítani, a kálium pedig hozzájárul ahhoz, hogy a fák képesek legyenek túlélni és átvészelni a káros környezeti behatásokat, illetve megnöveli a betegségekkel szembeni ellenálló képességüket. Ha mindez nem lenne elég, fontos szerepük van a gyümölcsök minőségében és mennyiségében egyaránt.

Ütős tippek nemcsak kezdőknek: ezeket a trükköket megéri bevetni minden kertben
Kétségtelen, hogy aki szép kerttel rendelkezik, az bizony szerencsésnek mondható, ám mint mindent, még egy pusztán szép kert állapotát és látványát is lehet fokozni. Az talán nem újdonság senkinek sem, mennyire fontos az, hogy a környezetünket és velük együtt az állatokat is óvjuk, és erre a kertünkben is törekedjünk. Szerencsére nagyon egyszerűen, mindössze néhány trükk és praktika bevetésével tehet azért bárki, hogy hasznos állatokat csalogasson a kertjébe, ráadásul mindezt nem csak az élőlények, de a növények is meghálálják majd.

Bármikor beüthet a katasztrófa a magyar állattartóknál: erre jobb előre felkészülni
A kedvező járványügyi helyzet alapján az országos főállatorvos 2021. május 14.-én megjelent határozatával visszavonta a baromfik kötelező zártan tartására vonatkozó országos előírásait. Jelenleg az enyhítő intézkedés még részleges, mert az állatok zártan etetése és itatása továbbra is kötelező marad.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?