2021. szeptember 18. szombat Diána

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.16. péntek

A délelőtt első felében a keleti országrész felett lévő maradványfelhőzetet leszámítva napos idő lesz, majd előbb a déli és a keleti országrészben, később másutt is egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.07.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.07.16.) napon.
 
 

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.07.16.) napon.

2021.07.16. péntek: A délelőtt első felében a keleti országrész felett lévő maradványfelhőzetet leszámítva napos idő lesz, majd előbb a déli és a keleti országrészben, később másutt is egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Napközben az ország déli és keleti felében fordulhat elő nagyobb számban zápor, zivatar, majd a késő délutáni, esti óráktól délkelet felől egy kiterjedt zivatarzóna érkezik, és halad északnyugati irányba. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Időnként megélénkül az északi, északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között valószínű. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatásra nem kell számítani, de a meleg, nedves időben többeknél jelentkezhetnek panaszok: fejfájás, fáradékonyság, koncentrálási nehézségek.

A következő napon várható időjárás

2021.07.17. szombat: Erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, a Tiszántúlon lehetnek hosszabb, másutt többnyire csak rövid napos időszakok, sőt a nyugati megyékben tartósan zárt lehet a felhőtakaró. Országszerte várható zápor, zivatar, a keleti tájak kivételével ismétlődő jelleggel, a nap bármely szakában, illetve nyugaton tartós eső is valószínű területi átlagban is jelentős mennyiségű csapadékkal. Az északias szelet a Dunántúl nyugati részén erős lökések kísérhetik, illetve zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A délutáni órákban 23 és 33 fok közötti hőmérséklet valószínű, a hűvösebb idő nyugaton, délnyugaton, melegebb pedig keleten, északkeleten lesz.

Friss híreink:

Úgy veszik külföldön ezt a magyar zöldséget, mint a cukrot: itthon mégis alig fogy
Évek óta csökken Magyarországon a fejes saláta termőterülete, ezzel együtt a betakarított termés mennyisége is, hogy a fogyasztásról ne is beszéljünk. Ezzel egyidőben viszont növekedés tapasztalható a többi salátaféle népszerűségében, és van olyan termelő is, aki már évek óta csak ezekkel az egyelőre még kevéssé ismert leveles zöldségekkel foglalkozik. A salátatermesztést emellett az időjárási szélsőségek is fenyegetik, a hideg, borús tavaszok és a perzselően forró, száraz nyarak, illetve tavaly óta a koronavírus is keseríti a termelők életét. És hogy mindez milyen hatással van a hazai termelésre, illetve a megtermelt salátafélék bel- és külföldi értékesítésére? Ennek járt utána az Agrárszektor.

Hogyan lehet ma gazdaságosan földet művelni Magyarországon? Itt a válasz!
Augusztus 24-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen termésmennyiségek realizálódtak a betakarítást követően az egyes szántóföldi növényeket tekintve az országban, megközelítik-e az idei átlagok a 2020-as eredményeket, mely régiókban keletkeztek a legnagyobb terméskiesések, illetve hogyan alakulhatnak az árak a gabonapiacon a következő hónapokban. Szó lesz arról is, hogyan lehet ma gazdaságosan földet művelni, valamint növényt termeszteni Magyarországon, és milyen eszközökkel tud jövedelmezően gazdálkodni egy termelő az ilyen viszontagságos években, mint például az idei.

Elárulta titkát a fiatal magyar méhész: ezzel szakítana nagyot a szakmában
Már gyerekkorában is az agráriumot kerülgette, majd találkozott a méhészkedéssel, ez pedig mindent megváltoztatott. Kovács Dáviddal az édesapja és a családja szerettette meg ezt a szakmát, amit azóta is lelkesen végez, tanul és fejlődik. A méhek mellett a galambászat a szenvedélye, és a Magyar Postagalamb Sportszövetség fegyelmi bizottságának a legifjabb tagja. Fiatal méhészként már komoly elhatározásai is vannak, propolisz tinktúra vállalkozást szeretne felépíteni. Mindezekről, illetve a jövőbeli terveiről mesélt az Agrárszektornak a fiatal méhész.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu