2021. szeptember 18. szombat Diána

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.19. hétfő

Az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és többfelé, akár több alkalommal is számíthatunk záporokra, zivatarokra, amelyeket felhőszakadás kísérhet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.07.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.07.19.) napon.
 
 

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.07.19.) napon.

2021.07.19. hétfő: Az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és többfelé, akár több alkalommal is számíthatunk záporokra, zivatarokra, amelyeket felhőszakadás kísérhet. A Dunántúl északnyugati felén azonban kevesebb lesz a felhő, és ott kisebb a csapadék esélye is. Estefelé máshol is elkezd csökkenni a felhőzet, ezzel együtt pedig egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Az északias szél többfelé megerősödhet, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. Zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg erős vagy akár viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 30 fok között alakul.
Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kezdődő hideg fronthatásra számíthatunk, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, vérnyomás-ingadozás előfordulhat.

A következő napon várható időjárás

2021.07.20. kedd: Napos idő várható gomolyfelhőkkel, északkeleten lehet erőteljesebb a felhőképződés. Az ország túlnyomó részén csapadék nem lesz, de északkeleten elszórtan, illetve attól távolabbi határvidékeken helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérik élénk, néhol erős lökések. A legmelegebb délutáni órákban 25, 30 fok valószínű.

Friss híreink:

Ezt sokan nem tudják: így védik az állatokat a hőségtől a profi magyar gazdák
Saját bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy az elmúlt hetek kíméletlen forrósága komolyan meg tudja viselni az embereket, és ez nincsen másként az állatok esetében sem. Éppen ezért, kiemelten fontos, hogy a nyári hőségben fokozott figyelmet szenteljünk a tűző napon levő haszonállatokra. Szerencsére a legtöbb állat jól tud alkalmazkodni, így a hőség sem okoz különösebb gondot akkor, ha a megfelelő feltételeket tudják biztosítani a gazdák. Hogy mikre kell tekintettel lenni és melyik állatfaj hogyan birkózik meg a meleg időjárással, több állattartó segítségével jártunk utána.

Így juthatnak olcsón traktorhoz az élelmes gazdák: itt már működik a módszer
Afrikai gazdák milliói számára távoli, közel elérhetetlen álom, hogy saját traktoruk legyen, pedig ezzel felturbózhatnák a termelésüket és többet kereshetnének annál, ami a családjuk ellátására elegendő. Ez azonban a jövőben megváltozhat, hála egy egyszerű, mégis forradalmian új megközelítésnek, ami lehetővé teszi a gazdák számára, hogy amikor szükségük van rá, használhassanak egy traktort.

Ezek a repcetermesztés legnagyobb buktatói: sokan már az alapoknál hibáznak
Sajnos idén is elmondható, hogy hektikusan indult az év, hiszen január-februárban a belvízprobléma lokálisan jelent meg, ezután egy közel két hónapos aszályos periódus nehezítette meg az őszi vetésű szántóföldi növények egészséges fejlődését. Nem vitás, hogy az elmúlt évtizedek leghidegebb áprilisát tudhatjuk magunk mögött, ami rányomta a bélyegét a szántóföldi növényekre, látványos fagykárt okozva mind a kalászosok levelein, mind a repceállományokon.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu