Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.29. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.29. csütörtök

agrarszektor.hu
Napos idő várható általában kevés gomolyfelhővel, főleg az északkeleti megyékben van esély záporesőre, esetleg zivatarra - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.07.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.07.29.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.07.29.) napon.

2021.07.29. csütörtök: Napos idő várható általában kevés gomolyfelhővel, főleg az északkeleti megyékben van esély záporesőre, esetleg zivatarra. Az északnyugati szelet délutánig élénk, néhol erős széllökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli a szervezetünket, de marad a hőség. Az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire, fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására.

A következő napon várható időjárás

2021.07.30. péntek: A sok napsütés mellett az északi, északnyugati megyékben több, másutt kevesebb gomolyfelhő képződik, és elszórtan, nagyobb eséllyel az északi megyékben fordulhat elő zápor, zivatar. A déli, délnyugati forduló szél sokfelé megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután többnyire 32 és 37 fok között alakul, de az északnyugati határ mentén kissé hűvösebb is lehet.

Friss híreink:

Az egész világon kapkodtak ezért a magyar luxusélelmiszerért: most már alig veszik
Van egy luxustermék, amelyből Magyarország globálisan piacvezető, a világ termelésének 80 százalékát adja, ám az elmúlt bő egy évben azonban a kibocsátása harmadával esett vissza. Ez a hízott libamáj. A főként a turizmusban és vendéglátásban értékesített prémium máj piacát tavaly tavasszal napok alatt küldte padlóra a koronavírus, és jól mutatja az ágazat gondjait, hogy a teljes összeomlás csak egy másik járvány, a madárinfluenza miatt maradt el. A novemberi lezárások viszont már az éttermeken ütöttek nagyot - akadt olyan top étteremtulajdonos, amely bevétel nélkül élt egész télen, de a családja hónapokig libamájon élt.

Vallottak a szakértők: még csak most indulhat be igazán az élelmiszer-drágulás
Tovább javultak a magyar agrárium kilátásai, az ágazat helyzetét mérő Takarék AgrárTrend Index értéke kismértékben tovább emelkedett a második negyedévben. A piaci szereplők helyzetértékelése főként a baromfi, a szőlő-bor és szántóföldi növénytermesztésre alapozott termékpályákon javult, a többi alágazatban alapvetően stagnálás, minimális csökkenés figyelhető meg. Azzal az élelmiszerpiac minden szereplője egyetért, hogy a nyersanyagok drágulása nem épült még be teljesen az értékesítési árakba. A Takarékbank Agrár Üzletágának szakértői is arra számítanak, hogy az élelmiszerárak a következő egy évben tovább emelkednek, és egy többéves növekedési ciklusra is számítani kell.

Helyzetjelentés aratás után: tapasztalatok és tanulságok egy viszontagságos évben
Augusztus 24-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen termésmennyiségek realizálódtak a betakarítást követően az egyes szántóföldi növényeket tekintve az országban, megközelítik-e az idei átlagok a 2020-as eredményeket, mely régiókban keletkeztek a legnagyobb terméskiesések, illetve hogyan alakulhatnak az árak a gabonapiacon a következő hónapokban. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a résztevők a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, valamint a hazai növénytermesztési ágazat legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogyan lehet ma gazdaságosan földet művelni, valamint növényt termeszteni Magyarországon, és milyen eszközökkel tud jövedelmezően gazdálkodni egy termelő az ilyen viszontagságos években, mint például az idei.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?