Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.04. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.04. szerda

agrarszektor.hu
A többórás napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen; a legtöbb napsütés az Alföld délkeleti tájain várható, míg északnyugaton akár tartósan borult maradhat az ég - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.08.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.08.04.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.08.04.) napon.

2021.08.04. szerda: A többórás napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen; a legtöbb napsütés az Alföld délkeleti tájain várható, míg északnyugaton akár tartósan borult maradhat az ég. Záporok, zivatarok egyre inkább északkeleten fordulnak elő, délután már csak kevés helyen lehet csapadék. Nagy területen megélénkül a nyugati, délnyugati légmozgás.

A hőmérséklet kora délután 25, 32 fok között alakul, de északnyugaton néhol csak 22, 24 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2021.08.05. csütörtök: Többnyire erősen felhős lesz az ég, és országszerte várható eső, zápor, zivatar. Nagy területen kiadós csapadék ígérkezik, helyenként felhőszakadás is kialakulhat. A szél déliesről északnyugatira fordul, és többfelé erős, zivatar környezetében viharos lehet. A csúcshőmérséklet 20 és 30 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Friss híreink:

A magyarok is termeszthetnék ezt a luxusfűszert, mégse teszik: kilója milliókat érhet
A világ legdrágább fűszere - ha ezt a mondatot meghalljuk, valószínűleg mind egy dologra gondolunk: a sáfrányra. A gyógyászati célra is használt növény luxusfűszernek számít, egygrammnyi ára kétezer forinttól kezdődik, míg kilója akár a több millió forintot is elérheti. Bármennyire is hihetetlen, korábban Magyarországon is elterjedt volt a sáfrány, mára azonban ez már egyáltalán nem mondható el. De hogy miért is kerül ennyibe, van-e esély arra, hogy itthon újra népszerűségnek örvendjen, és, hogy hogyan használhatjuk még fel ezt a szuper növényt, annak járt most utána az Agrárszektor.

Itt áll feketén-fehéren: így drágult meg kegyetlenül a búza Magyarországon
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) júliusi adatai szerint a mezőgazdasági termelői árak májusban átlagosan 17,4 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál, ami 1,9 százalékponttal több az áprilisi 15,5 százalékos emelkedésnél. Az AKI PÁIR friss adatai szerint Magyarországon az egy évvel korábbinál 14 százalékkal magasabb áfa és szállítási költség nélküli, átlagosan 63,9 ezer forint/tonna termelői áron kereskedtek az étkezési búzával július második hetében. A takarmánybúza 61,3 ezer forint/tonna (+23 százalék) áron forgott ugyanekkor.

Dúl a gyümölcslé-forradalom a hazai boltokban: sok magyar már csak ezeket veszi
A kajszi - és őszibarack helyzete az időjárás viszontagságai mellett egyéb tényezők miatt is egyre kevésbé profitábilis a termelők számára, így nekünk is komoly kihívás beszerezni a szükséges mennyiséget - mondta az Agrárszektornak Mészáros Dezső, a SIÓ-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója. Kiemelte, habár igyekeznek felhívni a figyelmet a hazai baracktermesztés rossz helyzetére, ez csak egy része a megoldásnak, hiszen fontos lenne új, ellenállóbb, ipari fajtákat ültetni, amely hatására a profit is növekedne, és a fiatal gazdák számára is ismét vonzóvá válhatna ez a pálya. A cégvezetővel többek között arról is beszélgettünk, hogyan változtak a fogyasztói igények a gyümölcslevek terén az utóbbi években, illetve, milyen, eddig még nem látott csomagolásokkal rukkol majd elő a nagy gyümölcslégyártó a jövőben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55