Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.09. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.09. hétfő

agrarszektor.hu
Országszerte általában napos idő lesz a jellemző, majd elsősorban az északkeleti megyékben képződhetnek ismét gomolyfelhők, ott délután néhol kialakulhat újabb zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.08.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.08.09.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.08.09.) napon.

2021.08.09. hétfő: Országszerte általában napos idő lesz a jellemző, majd elsősorban az északkeleti megyékben képződhetnek ismét gomolyfelhők, ott délután néhol kialakulhat újabb zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz élénk.

A hőmérséklet kora délután 27 és 32,
késő este 18 és 25 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás kezdetben a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.
A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi. A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

A következő napon várható időjárás

2021.08.10. kedd: Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Legfeljebb néhol lehet zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet a legmelegebb délutáni órákban 28 és 32 fok között alakul.

Friss híreink:

Vészjósló időszak várhat az emberiségre: a mezőgazdaság lehet a megoldás kulcsa
Az már talán nem lehet újdonság számunkra, hogy egyre súlyosabb környezeti problémákkal kell szembenéznünk, amiért mi, emberek is nagyban felelősek vagyunk. A túlzott húsfogyasztás, a víz,-illetve energiafelhasználás, a pazarló életmód, az erdőirtás és számos más folyamat is komoly károkat okoz. Hogy mit tehetünk ezek ellen, és milyen következményei lehetnek annak, ha nem történik változás az emberiség életmódjában, egy környezetgazdálkodási agrármérnök segítségével próbáltuk megfejteni.

A brazil gazdák nem viccelnek: ezzel a csodaszerrel turbózzák fel a növényeket
Újféle algaalapú műtrágyát hozott létre két brazil vállalat. A termék a korábban kékmoszatoknak nevezett cianobaktériumok kivonatát tartalmazza, és az első kísérletek alapján akár 10 százalékkal is növelheti a termésmennyiséget az egyes szántóföldi kultúrákban, így például a szójában és a kukoricában. Az új biostimuláns másik nagy előnye, hogy a környezet károsítása nélkül is előállítható.

Szupernövények teremnek ebben a magyar kertben: sokan nem tudják, de gyógyítóak
Budapesttől 12 km-re Budajenőn van egy kert, ahol nem gyomirtóznak, de még csak nem is szántanak, helyette hagyják élni és dolgozni a természetet. Ez a Patikakert, ahol kifejezetten fekete színű bogyós gyümölcsöket termesztenek. A felvidéki elméleti matematikusból lett természetgyógyász-biogazdálkodó, dr. Tkacsik Márta több hektáron folytat biodiverz, komplex ökológiai gazdálkodást, közepén egy nemzetközi építészeti díjakkal is kitüntetett passzív épületpárossal. Olyan bogyósokra specializálódott, amelyeknek magas az antioxidáns tartalmuk, és remek egészségügyi hatásaik vannak. Nem csak termeszti a gyümölcsöket, helyi feldolgozó üzemében balzsamecettől kezdve rostban gazdag gyümölcslapkákat is előállít.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?