Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.10. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.10. kedd

agrarszektor.hu
Sok napsütés várható, amelyet csak időnként zavarhat meg kevés fátyol- és gomolyfelhő - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.08.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.08.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.08.10.) napon.

2021.08.10. kedd: Sok napsütés várható, amelyet csak időnként zavarhat meg kevés fátyol- és gomolyfelhő. Elvétve, nagyobb eséllyel az Alpokalja, illetve az Északi-középhegység térségében alakulhat ki zápor, illetve zivatar. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz.

A hőmérséklet 28 és 34 fok között tetőzik. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2021.08.11. szerda: A sok napsütés mellett helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel az északi, északkeleti és a nyugati megyékben. Az északnyugati, északi szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható.

Friss híreink:

Vallott az agrárközgazdász: ez az ágazat lesz az élelmiszer-drágulás nagy vesztese
Óriási áremelkedés tapasztalható az élelmiszerpiacon, amely a szakértők becslése szerint a következő évben is folytatódni fog, de a több évig tartó növekedési ciklus sem kizárt. Ennek egyik oka, hogy a nyersanyagok ára még nem épült be teljesen az élelmiszerek értékesítési árába. Az Agrárszektor Raskó György agrárközgazdászt kérdezte az élelmiszerárak drágulásáról, valamint annak várható mértékéről és következményeiről.

Filléres trükkök kertészeknek: íme a titok, így turbózzák fel a növényeket a profik
Ha már van kertünk, akkor a lehető legjobban kell törekednünk arra, hogy minél szebb, ápoltabb és bőségesebb legyen. Ez azonban nem megy magától, bizony törődnünk és foglalkozunk is kell vele. Sok esetben pedig jól jöhetnek az extra tippek is, amiknek a segítségével még nagyszerűbb eredményeket érhetünk el, és még csak profi kertésznek sem kell lennünk hozzá. Egy csokorba gyűjtöttük a jobbnál jobb ötleteket, amelyeket érdemes lesz bevetni a kertünkben!

Vészjósló időszak várhat az emberiségre: a mezőgazdaság lehet a megoldás kulcsa
Az már talán nem lehet újdonság számunkra, hogy egyre súlyosabb környezeti problémákkal kell szembenéznünk, amiért mi, emberek is nagyban felelősek vagyunk. A túlzott húsfogyasztás, a víz,-illetve energiafelhasználás, a pazarló életmód, az erdőirtás és számos más folyamat is komoly károkat okoz. Hogy mit tehetünk ezek ellen, és milyen következményei lehetnek annak, ha nem történik változás az emberiség életmódjában, egy környezetgazdálkodási agrármérnök segítségével próbáltuk megfejteni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?