Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.11. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.11. szerda

agrarszektor.hu
Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.08.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.08.11.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.08.11.) napon.

2021.08.11. szerda: Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Napközben többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira, északira forduló szél. Zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront súrolja térségünket, de nálunk lényeges időjárás-változást nem okoz. A légköri változásokra fokozottan érzékenyeket ugyanakkor megviselheti az időjárás, náluk a görcsös panaszok erősödhetnek, fejfájás, nyugtalanság jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, nőhet a reakcióidő.

A következő napon várható időjárás

2021.08.12. csütörtök: Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Az északi szelet helyenként élénk lökések kísérik. Délután 26 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Óriási veszélyben a magyar gazdák: bármikor beüthet a baj, ebbe sokan halnak bele
Tovább javult a munkabiztonság az agráriumban, mind a munkabelesetek, mind pedig a súlyos, halálos kimenetelű balesetek száma is csökkent a tavalyi évben. A mezőgazdaság kiemelten veszélyes ágazatnak számít, a munkavédelemben a második veszélyességi osztályba tartozik, míg például a húsfeldolgozás az elsőbe, ám ennek ellenére szerencsére évről évre javuló tendencia figyelhető meg. Az pedig kiemelten fontos, hogy a halálos munkabaleseteket tovább csökkentsék, hiszen az ilyen balesetekből egy is sok, így számukat a lehető legkevesebbre kell redukálni.

Vallott az agrárközgazdász: ez az ágazat lesz az élelmiszer-drágulás nagy vesztese
Óriási áremelkedés tapasztalható az élelmiszerpiacon, amely a szakértők becslése szerint a következő évben is folytatódni fog, de a több évig tartó növekedési ciklus sem kizárt. Ennek egyik oka, hogy a nyersanyagok ára még nem épült be teljesen az élelmiszerek értékesítési árába. Az Agrárszektor Raskó György agrárközgazdászt kérdezte az élelmiszerárak drágulásáról, valamint annak várható mértékéről és következményeiről.

Filléres trükkök kertészeknek: íme a titok, így turbózzák fel a növényeket a profik
Ha már van kertünk, akkor a lehető legjobban kell törekednünk arra, hogy minél szebb, ápoltabb és bőségesebb legyen. Ez azonban nem megy magától, bizony törődnünk és foglalkozunk is kell vele. Sok esetben pedig jól jöhetnek az extra tippek is, amiknek a segítségével még nagyszerűbb eredményeket érhetünk el, és még csak profi kertésznek sem kell lennünk hozzá. Egy csokorba gyűjtöttük a jobbnál jobb ötleteket, amelyeket érdemes lesz bevetni a kertünkben!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?