2021. október 19. kedd Nándor

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.11. szerda

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.08.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.08.11.) napon.
 
 

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.08.11.) napon.

2021.08.11. szerda: Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Napközben többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira, északira forduló szél. Zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront súrolja térségünket, de nálunk lényeges időjárás-változást nem okoz. A légköri változásokra fokozottan érzékenyeket ugyanakkor megviselheti az időjárás, náluk a görcsös panaszok erősödhetnek, fejfájás, nyugtalanság jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, nőhet a reakcióidő.

A következő napon várható időjárás

2021.08.12. csütörtök: Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Az északi szelet helyenként élénk lökések kísérik. Délután 26 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Óriási veszélyben a magyar gazdák: bármikor beüthet a baj, ebbe sokan halnak bele
Tovább javult a munkabiztonság az agráriumban, mind a munkabelesetek, mind pedig a súlyos, halálos kimenetelű balesetek száma is csökkent a tavalyi évben. A mezőgazdaság kiemelten veszélyes ágazatnak számít, a munkavédelemben a második veszélyességi osztályba tartozik, míg például a húsfeldolgozás az elsőbe, ám ennek ellenére szerencsére évről évre javuló tendencia figyelhető meg. Az pedig kiemelten fontos, hogy a halálos munkabaleseteket tovább csökkentsék, hiszen az ilyen balesetekből egy is sok, így számukat a lehető legkevesebbre kell redukálni.

Vallott az agrárközgazdász: ez az ágazat lesz az élelmiszer-drágulás nagy vesztese
Óriási áremelkedés tapasztalható az élelmiszerpiacon, amely a szakértők becslése szerint a következő évben is folytatódni fog, de a több évig tartó növekedési ciklus sem kizárt. Ennek egyik oka, hogy a nyersanyagok ára még nem épült be teljesen az élelmiszerek értékesítési árába. Az Agrárszektor Raskó György agrárközgazdászt kérdezte az élelmiszerárak drágulásáról, valamint annak várható mértékéről és következményeiről.

Filléres trükkök kertészeknek: íme a titok, így turbózzák fel a növényeket a profik
Ha már van kertünk, akkor a lehető legjobban kell törekednünk arra, hogy minél szebb, ápoltabb és bőségesebb legyen. Ez azonban nem megy magától, bizony törődnünk és foglalkozunk is kell vele. Sok esetben pedig jól jöhetnek az extra tippek is, amiknek a segítségével még nagyszerűbb eredményeket érhetünk el, és még csak profi kertésznek sem kell lennünk hozzá. Egy csokorba gyűjtöttük a jobbnál jobb ötleteket, amelyeket érdemes lesz bevetni a kertünkben!


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu