Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.16. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.16. hétfő

agrarszektor.hu
Kora délelőttig az ország északkeleti harmadában erősen felhős lesz az ég, ott több helyen zápor, zivatar is várható - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.08.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.08.16.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.08.16.) napon.

2021.08.16. hétfő: Kora délelőttig az ország északkeleti harmadában erősen felhős lesz az ég, ott több helyen zápor, zivatar is várható. Ez a felhőtömb a csapadékával együtt elhagyja az országot, és a nap nagy részében napos idő várható kevés felhővel. Késő délután, este megérkezik a hidegfront felhő- és csapadékrendszere: először a Dunántúlon, később keletebbre is várható zápor, zivatar. A déli szél estétől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 39 fok között valószínű, a Fertő térségében és az északi határnál lesznek az alacsonyabb, a Dél-Alföldön a magasabb értékek.
Késő este 20, 31 fok várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Továbbra is a hőség és erős UV sugárzás jelentik a legnagyobb kihívást szervezetünk számára. Figyeljünk a folyadékpótlásra, hűsöljünk sokat, védjük bőrünket. Hétfő este hidegfront érkezik.

A következő napon várható időjárás

2021.08.17. kedd: Egy hidegfront szakadozott, változó vastagságú felhőzete vonul északnyugatról délkelet felé. Emellett számítani lehet hosszabb-rövidebb napsütésre. Estétől északnyugati irányból összefüggőbb felhősáv érkezhet. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. Zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Drága szupertej hódít a hazai boltokban: egyre többen veszik a hagyományos helyett
Gyerekkorunk egyik kedvenc itala, a tej mára már igen megosztóvá vált az emberek között. A mai napig sokan vallják azt, hogy nagyon fontos a tej és tejtermékek fogyasztása, főleg akkor, ha szervezetünk még fejlődésben van. Ez talán nem meglepő, hiszen vitaminok, fehérjék és az emberi szervezet számára fontos anyagok is megtalálhatóak benne. Vannak azonban olyanok is, akik szerint vissza kellene venni a tejfogyasztásból. Az ehhez a réteghez tartozók azt vallják, hogy érdemes lenne leredukálni a mennyiségeket, illetve egyre többen vannak olyanok is, akik inkább növényi italokra és termékekre cserélik a hagyományos élelmiszereket - utóbbit azzal indokolják, hogy ezzel nagymértékben hozzájárulhatunk bolygónk helyzetének javulásához. Az Agrárszektor utánajárt, hogy ez valóban így van-e.

Gazként, lábaink előtt hever az igazi csodaszer: ingyen van, de ezreket fizetünk érte
Nem túlzás kijelenteni, hogy mindenkinek okozott már problémát és komoly fejtörést a gyomnövények megjelenése a termőterületeken, kertekben. Hiába az állandó gyomtalanítás, mégis folyton visszatérnek. Nem árt tudni viszont, hogy némelyik bosszantó gyomnövény bizony akár hasznunkra is válhat, hiszen egészségesek, gyógyító hatásuk van és számtalan értékes tápanyagot, vitamint tartalmaznak. Ráadásul gyakran bukkanhatunk olyan csodaszerekre a kertünkben, amelyeket amúgy több ezer forintért vásárolunk meg, érdemes tehát utánanézni a kertünkben lévő gyomoknak, hiszen lehet hasznosabbak mint gondolnánk.

Ezeket a hibákat sokan elkövetik: így gondozd az orchideát, hogy mindig virágozzon
Manapság már szinte minden háztartásban találunk egy-egy cserepes orchideát, nem mindenki tudja azonban elérni, hogy ez a trópusi növényi folyamatosan virágozzon. Az orchideák viszonylag kényes növények, ha azonban megfelelően gondoskodunk róluk, biztosítjuk számukra az ideális körülményeket, és betartunk néhány alapszabályt, akkor nem lesz gond az állandó virágzással, és sokáig díszítik majd lakásunkat.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 23. 13:31