Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.17. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.17. kedd

agrarszektor.hu
Hidegfront felhő- és csapadékrendszere vonul át fölöttünk nyugat-keleti irányban - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.08.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.08.17.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.08.17.) napon.

2021.08.17. kedd: Hidegfront felhő- és csapadékrendszere vonul át fölöttünk nyugat-keleti irányban. Reggel a Dunántúlon, később már inkább keletebbre várható eső, zápor, helyenként zivatar, eközben azonban nyugat felől egyre nagyobb területen kisüt a nap. Késő délutánra a Tiszántúlon is megszűnik a csapadék, északkeleten azonban tartósan felhős marad az ég. Az északnyugati szél nagy területen erős marad, estére azonban jelentősen veszít erejéből.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 28 fok között alakul, mindenütt mérséklődik a hőség.
Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Egy markáns hidegfront hatására megszűnik a hőség. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Megnyúlhat a reflexidő, késhet a cselekvési reakció, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. A szervezet görcskészsége erősödik, a vércukorszint alacsonyabbá válhat.

A következő napon várható időjárás

2021.08.18. szerda: Az éjszaka érkező magasszintű felhőzet délelőtt kelet felé távozik, mögötte gomolyfelhős, napos idő alakul ki, majd estére kiderül az ég. Helyenként zápor előfordulhat. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északnyugati szelet. A legmelegebb délutáni órákban 23, 27 fok valószínű.

Friss híreink:

Vallott a szakértő: brutális drágulás jöhet a magyar mezőgéppiacon
Töretlen a magyar gazdák gépvásárlási kedve, a tavaszi munkákra alkalmas traktorok a legnépszerűbbek, de folyamatosan nő az érdeklődés a nagyobb teljesítményű mezőgazdasági gépek iránt is - árulta el az Agrárszektornak Zahorán Zalán. A KITE Zrt. műszaki kereskedelmi vezérigazgató-helyettese hozzátette, hogy az utóbbi időben azt tapasztalták, hogy a a mezőgazdasági gépbeszerzések fókuszpontjai a pályázati kiírásokban szereplő támogatott gépek irányába tolódtak el. A szakember ugyanakkor attól tart, hogy komoly drágulás történhet a mezőgépek piacán.

Drága szupertej hódít a hazai boltokban: egyre többen veszik a hagyományos helyett
Gyerekkorunk egyik kedvenc itala, a tej mára már igen megosztóvá vált az emberek között. A mai napig sokan vallják azt, hogy nagyon fontos a tej és tejtermékek fogyasztása, főleg akkor, ha szervezetünk még fejlődésben van. Ez talán nem meglepő, hiszen vitaminok, fehérjék és az emberi szervezet számára fontos anyagok is megtalálhatóak benne. Vannak azonban olyanok is, akik szerint vissza kellene venni a tejfogyasztásból. Az ehhez a réteghez tartozók azt vallják, hogy érdemes lenne leredukálni a mennyiségeket, illetve egyre többen vannak olyanok is, akik inkább növényi italokra és termékekre cserélik a hagyományos élelmiszereket - utóbbit azzal indokolják, hogy ezzel nagymértékben hozzájárulhatunk bolygónk helyzetének javulásához. Az Agrárszektor utánajárt, hogy ez valóban így van-e.

Gazként, lábaink előtt hever az igazi csodaszer: ingyen van, de ezreket fizetünk érte
Nem túlzás kijelenteni, hogy mindenkinek okozott már problémát és komoly fejtörést a gyomnövények megjelenése a termőterületeken, kertekben. Hiába az állandó gyomtalanítás, mégis folyton visszatérnek. Nem árt tudni viszont, hogy némelyik bosszantó gyomnövény bizony akár hasznunkra is válhat, hiszen egészségesek, gyógyító hatásuk van és számtalan értékes tápanyagot, vitamint tartalmaznak. Ráadásul gyakran bukkanhatunk olyan csodaszerekre a kertünkben, amelyeket amúgy több ezer forintért vásárolunk meg, érdemes tehát utánanézni a kertünkben lévő gyomoknak, hiszen lehet hasznosabbak mint gondolnánk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?