Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.19. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.19. csütörtök

agrarszektor.hu
Főként északnyugaton, nyugaton felhősen indul a nap, majd fokozatosan gomolyosodik a felhőzet, és naposra fordul az idő - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.08.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.08.19.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.08.19.) napon.

2021.08.19. csütörtök: Főként északnyugaton, nyugaton felhősen indul a nap, majd fokozatosan gomolyosodik a felhőzet, és naposra fordul az idő. Másutt a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható. Csapadék nem lesz. A nyugati, északnyugati szél megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2021.08.20. péntek: Általában sok napsütésre számíthatunk, de az ország egy részén a gomolyfelhők akár jobban is összeállhatnak. Hazánk túlnyomó részén száraz idő várható, egy-egy zápor az északi, északnyugati megyékben fordulhat elő. Mérsékelt lesz a légmozgás. Délutánra 26 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Bármelyik kertben megterem ez a szupernövény: sokan nem tudják, de aranyat ér
A homoktövis egy nagyon különleges, hazánkban is termő növény, aminek élettani hatása kiemelkedő: erősíti az immunrendszert, növeli a szervezet védekezőképességének hatékonyságát, késlelteti az öregedést. Fertőző betegségek és műtétek után javítja az általános egészségi állapotot, gyorsítja a regenerációt. C-vitamin-tartalma rendkívül magas, ideális megfázások kezelésénél. Szerencsére a termesztése sem okoz gondot, az egyszerű házikertekben is bárki belevághat.

Kritikus a helyzet: haldoklik a magyar málnatermesztés, eltűnhet a hazai gyümölcs?
Az Európai Unió málnatermesztése is megérezte az idei fagyos tavaszt, Lengyelországban és Spanyolországban is kevesebb málna termett idén, de csökkent a marokkói behozatal is. Magyarországon drasztikusan visszaesett a málnatermesztés, 2021-ben már a 200 hektárt se érte el a gyümölcs termőterülete, a hazai termesztésű málna pedig már július közepén elfogyott.

Harc a szélsőséges időjárás ellen - Hogyan lehet ma eredményesen gazdálkodni?
Augusztus 24-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen termésmennyiségek realizálódtak a betakarítást követően az egyes szántóföldi növényeket tekintve az országban, megközelítik-e az idei átlagok a 2020-as eredményeket, illetve hogyan alakulhatnak az árak a gabonapiacon a következő hónapokban. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a résztevők a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Gabonaszövetség, valamint a hazai növénytermesztési ágazat legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogyan lehet gazdaságosan földet művelni, valamint növényt termeszteni Magyarországon, és milyen eszközökkel tud ma jövedelmezően gazdálkodni egy termelő.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?