Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.27. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.27. péntek

agrarszektor.hu
Délelőtt az ország nyugati kétharmadán már szakadozik, csökken a felhőzet, majd délután a frontális felhő- és csapadéksáv a keleti határt is elhagyja - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.08.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.08.27.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.08.27.) napon.

2021.08.27. péntek: Délelőtt az ország nyugati kétharmadán már szakadozik, csökken a felhőzet, majd délután a frontális felhő- és csapadéksáv a keleti határt is elhagyja. Az ország nagy részén gomolyfelhők zavarják a napsütést, amelyekből záporok, néhol zivatarok alakulnak ki, nagyobb számban az északkeleti megyékben. A nyugatias szél többfelé lesz élénk napközben, zivatarok környezetében átmenetileg meg is erősödhet.

A hőmérséklet kora délután 16 és 22, késő este 11 és 16 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2021.08.28. szombat: Dél, délkelet felől egyre vastagabb, összefüggőbb felhőzet érkezik fölénk. Az ország északnyugati felén gomolyosabb lehet a felhőzet, főleg ott több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. A csapadék eloszlása bizonytalan. Északnyugaton szórványosan valószínű záporeső, helyenként zivatar. Délen és keleten több helyen számítani lehet esőre, záporra. Néhol nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. A szél többnyire mérsékelt marad, csupán zivatar környezetében lehetnek erős széllökések. A délutáni órákra általában 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő, de a tartósabban felhős, csapadékos délkeleti tájakon ennél pár fokkal hűvösebb marad az idő.

Friss híreink:

Aranyat érő növény lapul a legtöbb magyar otthonában: hihetetlen, mi mindenre jó
Kevés hasznosabb és sokoldalúbb növényt lehetne találni az aloe veránál, melynek számtalan jótékony hatása van. Ennek ellenére sokan egy egyszerű dísznövényként tekintenek rá, pedig egy igazi csodanövénnyel állnak szemben, ami kincset ér az emberi test és szervezet számára egyaránt. Immunerősítés, sebkezelés, gyomorégés, leégés, bőrápolás - csakhogy néhányat említsünk, mi mindenre is használhatjuk ezt a növény. Egy szakértő segítségével egy csokorba gyűjtöttük, hogy mi mindenre alkalmazhatjuk az aloe verát, így talán már senki sem fog egy átlagos szobanövényként tekinteni rá.

Durván megugrott ennek a húsfajtának a fogyasztása: odáig vannak érte a magyarok
Határozottan nőtt a magyarok sertéshúsfogyasztása az elmúlt 17 évben. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI friss adatközlése szerint a magyar háztartások egy főre jutó évi sertéshús fogyasztása 2002-ben még 17,2 kilogramm volt, ez azonban 2019-re 19,2 kilogrammra nőtt. Ez 11,6 százalékos növekedést jelent az évezred elején mért adatokhoz képest.

Ijesztő, ami a magyar földeken zajlik: pokoli a drágulás, már ennyibe kerül egy hektár
Az elmúlt évtizedben folyamatosan emelkedett a termőföldek ára Magyarországon. A hosszú évek óta tartó drágulási trend továbbra sem tört meg, mérsékeltebb ütemben ugyan, de folytatódott az árnövekedés, egyedül a szőlők és az erdők átlagára csökkent. Ugyanez elmondható a bérleti díjak esetében is, ám itt viszont már a szőlők és az erdők díja is többe kerül, árcsökkenés nem figyelhető meg egyik művelődési ágban sem. Az, hogy meddig tarthat még ez az áremelkedés, nem lehet tudni, de az biztos, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki termőföldet szeretne vásárolni vagy bérelni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?