Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.28. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.28. szombat

agrarszektor.hu
Az ország északnyugati harmadát leszámítva fokozatosan beborul az ég, és délutántól egyre többfelé elered az eső, de az északkeleti országrészben inkább csak estétől várható kiterjedtebb csapadék - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.08.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.08.28.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.08.28.) napon.

2021.08.28. szombat: Az ország északnyugati harmadát leszámítva fokozatosan beborul az ég, és délutántól egyre többfelé elered az eső, de az északkeleti országrészben inkább csak estétől várható kiterjedtebb csapadék. Az északnyugati megyékben, és délutánig az ország déli felének kivételével másutt is a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan alakulhatnak ki záporok, az északnyugati határ mentén egy-egy zivatar sem kizárt. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, maximum egy-egy élénk lökése lehet a délnyugati szélnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 23 fok között alakul.
Késő estére 12, 16 fokig hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2021.08.29. vasárnap: Erőteljes gomolyfelhő-képződés és sok magasszintű felhő mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan alakul ki záporeső, néhol zivatar is lehet. A északnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 17 és 23 fok között várható.

Friss híreink:

Sokan hibáznak a leander gondozásakor: ezeket rontják el a legtöbben
Szinte minden kertesháznál megtalálható az egyik legnépszerűbb növényünk, a leander. Különböző színekben pompázik, óriásira meg tud nőni, és mediterrán hangulatot ébreszt bennünk. Szerencsére a leander egy viszonylag könnyen tartható, tekintetet vonzó növény, de érdemes odafigyelni arra, hogy mindig igyekezzünk a lehető legoptimálisabb körülményeket megteremteni számukra.

Itt áll feketén-fehéren: ezek drágultak meg a leginkább a magyar mezőgazdaságban
Borzalmasan elszálltak a mezőgazdasági árak Magyarországon. Az növényi és kertészeti termékek árai már 2020. első félévében is jelentősen megemelkedtek, 2021-re viszont közel 23 százalékkal lettek drágábbak az előző évhez képest - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI adatközléséből. Az élő állatok és állati termékek árában a 2020-as megugrást követően visszaesés történt 2021. első félévére. Összességében azonban elmondható, hogy a 2020-as év első félében tapasztalható drágulás 2021. azonos időszakában is folytatódott.

Aranyat érő növény lapul a legtöbb magyar otthonában: hihetetlen, mi mindenre jó
Kevés hasznosabb és sokoldalúbb növényt lehetne találni az aloe veránál, melynek számtalan jótékony hatása van. Ennek ellenére sokan egy egyszerű dísznövényként tekintenek rá, pedig egy igazi csodanövénnyel állnak szemben, ami kincset ér az emberi test és szervezet számára egyaránt. Immunerősítés, sebkezelés, gyomorégés, leégés, bőrápolás - csakhogy néhányat említsünk, mi mindenre is használhatjuk ezt a növény. Egy szakértő segítségével egy csokorba gyűjtöttük, hogy mi mindenre alkalmazhatjuk az aloe verát, így talán már senki sem fog egy átlagos szobanövényként tekinteni rá.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?