Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.31. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.31. kedd

agrarszektor.hu
A nap első felében több órára kisüt a nap, majd főleg az északi országrész felett megnövekszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.08.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.08.31.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.08.31.) napon.

2021.08.31. kedd: A nap első felében több órára kisüt a nap, majd főleg az északi országrész felett megnövekszik a felhőzet. Reggel, kora délelőtt délkeleten megszűnő jelleggel eshet, majd egy újabb csapadékzóna vonul dél felé, amelyből eső, zápor, főleg északkeleten zivatar is várható. Többfelé megélénkül, északon meg is erősödik a nyugatias szél. Zivatar környezetében is lehetnek erős lökések.

A csúcshőmérséklet többnyire 20 és 25 fok között várható, ugyanakkor az északi határ közelében néhol kevéssel 20 fok alatt valószínű.
Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás ugyan most nincs, de folytatódik a hűvös idő, ezért a légköri változásokra különösen érzékenyek a hidegfrontoknál tapasztalható tüneteket észlelhetik.

A következő napon várható időjárás

2021.09.01. szerda: Felhőátvonulások várhatók, eleinte, illetve keleten estig több, délutántól a Dunántúlon már kevesebb felhővel. A nap első felében a Dunántúlon helyenként, a Dunától keletre szórványosan valószínű záporeső, a keleti, északkeleti megyékben egy-egy zivatar is kialakulhat. A nap második felében nyugaton már nem valószínű számottevő csapadék, de a késő délutáni, esti óráktól a keleti tájakon is egyre kevesebb helyen eshet. Nagy területen megerősödik az északnyugati szél. Az Észak-Dunántúlon és zivatar térségében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmelegebb délutáni órákban 18, 23 fok várható.

Friss híreink:

A számok nem hazudnak: meglepő adatok érkeztek Európa baromfivágóhídjairól
Erős hullámzás figyelhető meg az Európai Unió baromfivágóhídjainak működésében. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint 2020 októbere és decembere között jellemzően stabilan nőtt a leölt baromfik mennyisége. A 2021-es év elején azonban egy komolyabb visszaesés volt megfigyelhető a vágóhidak termelésében, amit márciusban egy erős megugrás követett, de eztán többnyire ismét az év eleji szint közelébe álltak vissza a számok.

Megállíthatatlanul nő a tejtermékek ára: ez áll valójában a drágulás hátterében
Az már senki számára sem meglepő, hogy a tej és tejtermékek milyen fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tudnak biztosítani az emberi szervezet számára. Az áruházak polcain pedig rengeteg áru közül válogathatunk kedvünkre, és úgy tűnik, hogy egyre szívesebben is eszünk vagy iszunk tejtermékeket - bár még mindig nem eleget. Viszont nemcsak a kedvünk nőtt meg, hanem az árak is: az AKI PÁIR adatai szerint a nyerstej kiviteli ára 115,42 forint/kilogramm volt 2021 júliusában, az előző havihoz képest 15 százalékkal, az előző év azonos hónapjához viszonyítva 16 százalékkal emelkedett. A kiviteli ár pedig 6 százalékkal meghaladta a termelői átlagárat.

Pofonegyszerű: ezekkel a trükkökkel biztosan virágozni fognak a növények a kertben
Egy virágoskert vagy erkély ámulatba ejtő látványt nyújthat bárki számára, az illatokról, színekről és a formákról pedig nem is beszélve. Ám nem mindig mehet minden könnyedén, és bizony könnyen előfordulhat, hogy a szép kis növényeink egyáltalán nem hoznak virágot, vagy ha igen, akkor keveset. Ebben az esetben nem szabad kétségbe esnünk, hiszen számos praktika létezik, amelyek segítségével ismételten burjánzó virágoskertünk lehet. Ezekből a trükkökből gyűjtöttünk össze néhányat.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?