Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.05. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.05. vasárnap

agrarszektor.hu
A délnyugati megyék fölött levő réteges felhőzet szakadozik, gomolyosodik a délelőtt folyamán, eközben az északkeleti országrész fölé fátyolfelhők érkeznek - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.09.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.09.05.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.09.05.) napon.

2021.09.05. vasárnap: A délnyugati megyék fölött levő réteges felhőzet szakadozik, gomolyosodik a délelőtt folyamán, eközben az északkeleti országrész fölé fátyolfelhők érkeznek. Másutt a képződő gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél a délnyugati országrész kivételével időnként megélénkül.

A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.
Késő estére 10 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nem várható fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2021.09.06. hétfő: Többnyire gyengén felhős, napos, száraz idő várható. Néhol időnként megélénkülhet az északi, északkeleti szél. A maximum-hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezeket a zöldségeket ősszel is elvetheted: mutatjuk, mik kerülhetnek a földekbe
Hazánk ökológiai adottságainak köszönhetően több őszi vetésű növényfaj termesztésére lehetőségünk van. Mind az őszi vetésű szántóföldi növények, mind a kiskerti növények teleltetésre már jól bevált módszerekkel rendelkezünk, kisebb-nagyobb odafigyeléssel megteremthetjük magunknak már kora tavaszra a betevőnket.

Tragikus a helyzet ezen a magyar településen: feladták a harcot a helyi gazdák
Jelenleg tragikus környezeti helyzet uralkodik a Bács-Kiskun megyei Bugacpusztaházán, hiszen a földeken szinte lehetetlen a termelés a futóhomok miatt, illetve elérhetetlen mélységekre csökkent a talajvízszint, így öntözni sem lehet. A 302 fős településen szinte mindenki feladta a harcot az ellehetetlenített környezeti adottságok miatt, és már csak pár termelő próbálja fenntartani a generációkra visszanyúló gazdaságukat.

Ezt rengeteg kerttulajdonos elrontja: erről tudnod kell, ezen múlik a növények sorsa
Minden kerttulajdonos egy rendezett, szép és egészséges kertről álmodozik, ám ez sajnos a való életben nem minden esetben valósul meg. Számos problémával találkozhatunk az udvarunkon, de jó hírrel szolgálhat az, hogy bizony egy kis odafigyeléssel az álomból valóság lehet. Sokszor mi, magunk okozunk gondot a veteményesben, amit egyszerűen el lehetne kerülni. Nagyon fontos a helyes időzítés, hiszen ha valamit nem jól, vagy nem a megfelelő időben csinálunk, akkor könnyen bajt okozhatunk a növényeinknek. Összegyűjtöttünk néhány olyan tevékenységet, amit lehetőleg sose csináljunk a délutáni órákban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?