Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.10. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.10. péntek

agrarszektor.hu
Folytatódik a jobbára derült, száraz idő, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.09.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.09.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.09.10.) napon.

2021.09.10. péntek: Folytatódik a jobbára derült, száraz idő, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de főleg a Dunántúlon ismét megélénkül a délkeleti szél.

A hőmérséklet kora délután 24 és 28, késő este 12 és 17 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A nagy napi hőingás viszont igénybe veheti a szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2021.09.11. szombat: Sok napsütésre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék általában nem valószínű, de a délutáni, esti órákban az Alpokaljára esetleg besodródhat egy-egy zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Friss híreink:

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista
2021 augusztusában a magyar gazdák közel 27 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 nyolcadik hónapjához képest pedig 22,6 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka augusztusban a John Deere volt, amelyből 62-t adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 28 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Claas, negyedik a JCB, ötödik pedig a Solis volt az év nyolcadik hónapjában.

Megtudtuk: az elmúlt 10 év legrosszabb körtetermese várható idén Magyarországon
Az elmúlt tíz év legrosszabb körtetermésére lehet számítani idén - jelentette ki dr. Apáti Ferenc, a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. A szakember szerint a magyar körtetermesztés az elmúlt évtizedben közel 30 százalékkal esett vissza, a meglevő ültetvények nagy része pedig elöregedett, vagy kiöregedőfélben van. Apáti Ferenc szerint idén az olcsó import körtére se nagyon lehet számítani, mivel az Európai Unión belül is komoly terméskiesést okoztak a tavaszi fagyok.

Filléres csodaszer: nem is hinnéd, mi mindenre használható a citromlé a kertben
Kétségtelen, hogy a citrom az egyik legtöbbet használt gyümölcs a háztartásokban, fogyasztása pedig kifejezetten ajánlott magas C-vitamin-tartalma miatt. Sokan azonban nem is gondolnák, de a kertben például a kártevőket, szúnyogokat és a pókokat is távol tarthatjuk vele, sőt, a már kissé kopott vagy rozsdás tartóinkat is újjávarázsolhatjuk vele. Ráadásul tökéletes komposztalapanyag is, így a kuka helyett nyugodtan landolhat a kertünkben is. Most pedig egy csokorba gyűjtöttük, mire és hogyan alkalmazhatjuk ezt a szuper gyümölcsöt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?