Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.25. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.25. szombat

agrarszektor.hu
Túlnyomóan derült, napos időben lesz részünk, legfeljebb az ország keleti felében képződhet némi gomolyfelhőzet - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.09.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.09.25.) napon.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.09.25.) napon.

2021.09.25. szombat: Túlnyomóan derült, napos időben lesz részünk, legfeljebb az ország keleti felében képződhet némi gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél csak kevés helyen élénkül meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.
Késő estére 11 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél előfordulhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2021.09.26. vasárnap: Túlnyomóan napos idő várható, általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Éjjel, reggel több helyen lehetnek pára-, ködfoltok. Csapadék nem valószínű. A déli szél a Dunántúlon néhol megélénkül. Délutánra 23, 28 fokig melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Ellepték a kertet a lehullott falevelek? Így szabadulhatsz meg tőlük a legegyszerűbben
Az ősz tagadhatatlanul az egyik legszebb évszakok egyike, az eső, a kellemes, hűvös időjárás és a változó színek igen különleges hangulatot tudnak teremteni. A kertekben is élvezet nézni az elbűvölő virágokat, fákat és leveleket, utóbbival azonban a szépség ellenére is meggyűlhet a bajunk. Ha elkezdenek hullani, akkor bizony nemcsak szép látványban lesz részünk, hanem kiadós munkával is. Ám nem kell megijedni, mivel számos módja van annak, hogy hogyan is használhatjuk fel őket, sőt, kifejezetten hasznunkra is válhatnak.

Itt az igazság: így áll Magyarország gabonafronton az unió többi országához képest
A magyar gazdák 2021-ben 1,5 millió hektárról 8 millió tonna terményt takarítottak be, őszi búzából kicsivel több mint 5 millió tonna, őszi árpából 1,56 millió tonna termett. Kukoricából augusztus végén még 1 millió hektárról 7,5 millió tonna betakarítását jósolták a szakértők, mostanra ez azonban lefelé módosult a száraz, csapadékmentes időjárás miatt. De hogy áll Magyarország gabonafronton az Európai Unió többi tagállamához képest? Mekkora a jelentősége a magyar gabonatermelésnek a kontinens többi részéhez képest?

Egyre többen tartanak így állatot Európában: ez lehet a jövő nagy befektetése?
Egyre népszerűbb Európában az ökológiai állattenyésztés. A 2012-től 2020-ig tartó időszakban több faj esetében is megduplázódott az így tartott állatok egyedszáma, bár tapasztalhatóak legalább ilyen nagy mértékű csökkenések is. Az azonban kétségbevonhatatlan tény, hogy Európa elkötelezett az ökológiai állattartás mellett.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?