Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.30. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.30. csütörtök

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csak késő délelőttől kezd el nyugat felől csökkenni a felhőzet, de a Tiszántúlon egész nap felhős marad az ég - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.09.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.09.30.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.09.30.) napon.

2021.09.30. csütörtök: Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csak késő délelőttől kezd el nyugat felől csökkenni a felhőzet, de a Tiszántúlon egész nap felhős marad az ég. A frontális csapadéksáv lassan a keleti országrész fölé helyeződik, a keleti megyékben még este is eshet. A szél a Dunántúlon északnyugatira, északira fordul és megerősödik, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A hőmérséklet kora délután 14 és 19 fok között várható, a tartósabban csapadékos részeken lesz hidegebb.
Késő estére 10 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2021.10.01. péntek: Változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat eső, zápor (az ország nyugati harmadán a legkisebb az esélye). A keleti, délkeleti szél a Kisalföldön megélénkül. A délutáni órákban 16, 21 fok várható.

Friss híreink:

Súlyos gondok a magyar mezőgazdaságban: ez lehet a megoldás a katasztrófa ellen
Szinte naponta hallunk, olvasunk róla híreket, a tudósok és a szakértők próbálják minél hatékonyabban megtalálni rá a megoldást, sokan tüntetnek ellene, mi, fogyasztók pedig sokszor tudtunkon kívül is hozzájárulunk. Mi lehet ez? Valószínűleg már az említettekből lehet kapizsgálni, hogy ez bizony a klímaváltozás, ami egyre inkább befolyásolhatja a mindennapjainkat, a mezőgazdaságban viszont komoly gátakat is szabhat. Sok helyen olvashatunk róla, azonban konkrétumokat, alátámasztott adatokat már annál kevésbé, ezért az Agrárszektor most szakértőkkel járt utána, hogy a klímaválság miként befolyásolhatja az állattenyésztést a jövőben.

Ömlik a német káposzta Magyarországra: de akkor hová kerül a hazai?
Már a 2020-as is rossz év volt a magyar és az uniós káposztatermesztők számára, de a szakértők azt jósolják, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt az idei se lesz jobb. Magyarországon a káposztafélék termőterülete folyamatosan csökken, emiatt a fogyasztók egyre inkább rászorulnak az import káposztákra. Idén az első félévben több mint háromszorosára nőtt a német káposzták behozatala a tavalyi évhez képest, míg a macedón behozatal 60, a holland 40, a lengyel pedig 26 százalékkal csökkent.

Vezetőket képeznek a magyar agráriumba: most szinte bárki jelentkezhet a programba
Több száz egyetemista jelentkezik évről évre az Agrovirtus Tehetséggondozási Programba, amelynek elvégzése komoly lehetőséget jelent a fiataloknak abban, hogy akár vezetőként elhelyezkedjenek egy-egy agrárvállalatnál, felgyorsítva ezzel a karrierutat. A program, amelynek része az Agrovirtus verseny is, olyannyira egyedülálló Európában, hogy Magyarország könnyen nagyhatalom lehet ezen a területen. Az Agrárszektor Kerezsi Miklóssal, a Hodler Capital ügyvezetőjével, az Agrovirtus Tehetséggondozási Program főtámogatójával, Maróti Miklóssal az AgroVIR Kft. ügyvezetőjével, az Agrovirtus Tehetséggondozási Program főtámogatójával és Barta Dénessel, az Agrovirtus Tehetséggondozási Program projektmenedzserével beszélgetett többek között arról, mennyire fontos ma az agrárhallgatók tehetséggondozása, illetve milyen feltételekkel lehet a programra jelentkezni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?