Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.06. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.06. szerda

agrarszektor.hu
Az ország túlnyomó részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, néhol esetleg az ég is megdörrenhet - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.10.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.10.06.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.10.06.) napon.

2021.10.06. szerda: Az ország túlnyomó részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, néhol esetleg az ég is megdörrenhet. Csapadékra legkisebb eséllyel a keleti, északkeleti negyedben lehet számítani - ezzel szemben ettől nyugatabbra, délnyugatabbra nagyobb területen gyűlhet össze kiadós mennyiség. Nagyrészt a délkeleti, keleti szelet kísérhetik élénk, helyenként erős széllökések, ugyanakkor késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szél erősödhet meg több helyen is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 20 fok között várható, a tartósan csapadékos tájakon lesz a hűvösebb. Késő este jobbára 9 és 15 fok közötti értékeket mérhetnek.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2021.10.07. csütörtök: Az ország nagy részén túlnyomóan borult, esős idő várható, nagyobb területen valószínű kiadós mennyiség. Csupán az északkeleti vidékeken fordulhatnak elő szakadozások, vékonyodások a felhőzetben, arrafelé a csapadék kialakulási valószínűsége is kisebb, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében minimális. Az északkeleti, északi szelet élénk, erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű, a tartósan csapadékos tájakon lesz hidegebb, északkeleten a melegebb.

Friss híreink:

Durva, ami az európai növényvédőszer-piacon zajlik: nagy átalakulás van készülőben
Óriási változás figyelhető meg a növényvédő szerek európai értékesítéseiben a 2011 és 2019 közötti időszakban. Míg az egyes szerek eladásai akár 50-70 százalékkal is csökkentek, másoké majdnem megduplázódott. A növényvédő szerek értékesítésében tapasztalható megugrások és visszaesések számos okra vezethetők vissza, így például a megváltozó uniós szabályozási környezetre, a hatóanyag kivonásokra, de az új kórokozók és kártevők megjelenése is megdobhatja az eladásokat.

Itt a lista: ezek a legdrágább szobanövények a világon
Elképesztő, hogy a világ legkülönlegesebb és legritkább szobanövényeit milyen csillagászati összegekért árulják, illetve lehet megvásárolni. Akad olyan, amelynek az ára felbecsülhetetlen, de találunk 200 ezer dollárért, azaz több, mint 61 millió forintért és 500-1000 dollárért, azaz néhány százezer forintért is. Összegyűjtöttük, melyek a legdrágább szobanövények a világon.

Csúcsra törnek Szepsyék: ezekkel a borokkal hódítják meg a világpiacot
Lemondtak a többlettermelésről, és inkább a magas minőséget helyezték előtérbe attól függetlenül is, hogy egy csúcsbor előállításához hosszú évek kellenek, ráadásul nem is biztos, hogy az adott évjáratban éppen sikerül elkészíteni - tudta meg a Portfolio Szepsy Istvántól, a Szepsy Pincészet tulajdonosától. A borász úgy látja, Magyarországon ma a termelők többsége inkább a biztos középmezőnyt választja, kevesen vannak, akik csúcstermelővé akarnak válni, és sokan a mennyiséget választják a magas minőség helyett. Mint mondta, hiába van több száz eurós csúcsboruk, a világpiacon ez még nem presztízs, ott ezer eurónál kezdődik a legmagasabb szint. Szepsy István a Portfolio Agrárgazdaságért kategória egyik jelöltje, a Portfolio Agrárdíjak a december 9-10-én megrendezésre kerülő Agrárszektor Konferencián ünnepélyes keretek között kerülnek átadásra.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03