Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.07. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.07. csütörtök

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az ország északkeleti harmadában, a keleti határszélen vékonyodik, szakadozik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.10.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.10.07.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.10.07.) napon.

2021.10.07. csütörtök: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az ország északkeleti harmadában, a keleti határszélen vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Középen és a Dunántúlon sokfelé várható eső, zápor, amely a nap folyamán egyre inkább a délnyugati, nyugati tájakra szorul vissza, arrafelé összességében kiadós mennyiségre van kilátás. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik.

A csúcshőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű, délkeleten lesz melegebb az idő.
Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A térségünk fölött található mediterrán ciklon miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2021.10.08. péntek: Délen túlnyomóan borult idő várható, északon, északkeleten azonban szakadozottabb, vékonyabb lesz a felhőtakaró. Késő délután észak felől határozottan csökken a felhőzet. Délnyugaton egyre inkább gyengülő intenzitású esőre számíthatunk. Az északkeleti, keleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű, a tartósan csapadékos tájakon lesz hidegebb, északkeleten a melegebb.

Friss híreink:

Komoly károkat okozhat ez az állat a magyaroknak: ez lehet a megoldás ellene
Berobbant az ősz az országba, így egyre többen és többen mennek kirándulni a természetbe, ami a maga csodálatos atmoszférájával és színeivel sajnos néha veszélyt is hordozhat magával. Ha feltesszük magunknak a kérdést, hogy mit tegyünk akkor, ha például vaddisznóval találjuk magunkat szembe, akkor vélhetőleg a legtöbbünknek nem igazán jut érdemleges válasz az eszébe. Pedig a természetben ez igenis előfordulhat, sőt, egyre sűrűbben már nemcsak erdőkben találkozhatunk velük, hanem bizony lakott területen is. A válaszoknak egy szakértő segítségével jártunk utána - amik egyszerűbbek, mint hinnénk.

Meglepő számok láttak napvilágot: ez lenne a magyar földek egyik sikernövénye?
Húsz év alatt több mint a duplájára nőtt a napraforgó vetésterülete Magyarországon, a betakarított termésmennyiség pedig több mint a háromszorosára emelkedett. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI legfrissebb adatai alapján 2000-ben még 320 ezer hektáron vetettek napraforgót, ami 484 ezer tonnát hozott, de 2020-ra a vetésterület már 663 ezer hektárra nőtt, a terméseredmény pedig 1667 ezer tonnára. A legjobb év, mind vetésterületben, mind terméseredményben a 2017-es volt.

Durva, ami az európai növényvédőszer-piacon zajlik: nagy átalakulás van készülőben
Óriási változás figyelhető meg a növényvédő szerek európai értékesítéseiben a 2011 és 2019 közötti időszakban. Míg az egyes szerek eladásai akár 50-70 százalékkal is csökkentek, másoké majdnem megduplázódott. A növényvédő szerek értékesítésében tapasztalható megugrások és visszaesések számos okra vezethetők vissza, így például a megváltozó uniós szabályozási környezetre, a hatóanyag kivonásokra, de az új kórokozók és kártevők megjelenése is megdobhatja az eladásokat.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03