Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.11. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.11. hétfő

agrarszektor.hu
Az ország nagy részén jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.10.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.10.11.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.10.11.) napon.

2021.10.11. hétfő: Az ország nagy részén jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kevésbé felhős területek délutánig leginkább az északkeleti harmadban lehetnek, majd késő délutántól északnyugat felől átmeneti határozott felhőzetcsökkenés kezdődik. Helyenként, elsősorban a déli és a keleti határ közelében lehet számítani többnyire gyenge - előbbi vidékeken néhány helyen időnként közepes, esetleg erősebb intenzitású - esőre. Az északnyugatira, északira forduló szél főleg a nyugati, északnyugati megyékben lesz élénk, Sopronnál erős lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között valószínű, de a keleti, északkeleti határnál 16, 17 fok is lehet, illetve a tartósan borult déli részeken 10 fok alatt maradhat a maximum. Késő estére döntően 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Bár időjárási front nincs a közelünkben, a magasban zajló melegedés a melegfrontra különösen érzékenyek szervezetét megterhelheti. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, vérnyomás-ingadozás, koncentrációs zavar.

A következő napon várható időjárás

2021.10.12. kedd: Az összefüggőbb felhőzóna kelet, délkelet felé elhagyja az országot. Napközben felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordul kisebb eső, zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A csúcsérték 10 és 15 fok között várható.

Friss híreink:

Rengeteg magyar gazda hibázik tároláskor: itt rontják el a legtöbben
Lassan véget ér a betakarítás a földeken, és sor kerülhet a termény szárítására és eltárolására. A gabonafélék- és takarmányok tárolása azonban egy olyan terület, ahol a magyar termelőknek van még pótolnivalójuk. Az Agrárszektor által megkérdezett, gabona- és takarmánytárolók tervezésével és kivitelezésével is foglalkozó vállalkozások szerint a magyar termelők egy része elavult, már nem versenyképes megoldásokat használ a termények tárolására. A szakemberek úgy látják, a fejlesztési és alkalmazkodási hajlandóság megvan a gazdákban, de az ágazatot is elérte az alapanyagok drágulása, ami okozhat problémákat.

Filléres trükk a kertben: nem is hinnéd, mi mindenre használhatod a fogkefét
Ha valaki az alábbi sorokat olvassa, akkor jogosan merülhet fel benne a kérdés, hogy vajon mit kereshet egy fogkefe a kertünkben, és mik azok a szuper praktikák, amiket ezzel az egyszerű, ám annál fontosabb tárggyal tehetünk. Ugyanis a fogkefének nemcsak a fürdőszobánkban vehetjük hasznát, hanem bizony a veteményesben is. Ha nem szeretnénk súlyos ezreket költeni, de valamilyen tuti módszereket keresünk, amelyek segítségünkre lehetnek az udvaron, akkor nem is kell tovább keresnünk. Csak ragadjuk meg a - már lehetőleg nem használt - fogkefénket, és kezdődhet is a munka!

Brutális rekordot döntött egy gőztraktor: ennyi ekét meg soha nem húztak egyszerre
Világrekordot döntött a világ legnagyobb gőztraktora. A Case 1905-ös gyártmányú, 300 lóerős gépének korhű replikája annyi húzott el, mint előtte egyetlen más gép sem. Az előző rekordot ugyanez a gép állította be, egy évvel korábban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?